#1 - - LÖA SPORTKLUBB:

ÅRSFEST

LÖA SPORTKLUBB

LÅNGFREDAGEN DEN 10 APRIL KL 19

I BYGDEGÅRDEN

PÅSKBUFFE´

Läsk och lättöl ingår, övrig dryck medtages.

ALLSÅNG

BUGGUPPVISNING

DISCO med Roland Hansson

ENTRE´ 120 KR

ANMÄLAN SENAST DEN 5 APRIL

TILL Lars Arvidsson tel.30254

Anders Ericsson tel.30096

VÄLKOMNA

#2 - - Lasse Åby:

Grattis Line & Zackerias till en ny Löamedborgare.

En välskapt flicka ankom idag den 2 april.

Ännu en gång Grattis från en stolt morfar.

Lasse Å

#3 - - camilla:

ÄNTLIGEN skrivs det lite mer på bloggen o så dessutom så härliga nyheter,en till liten Löabo:)Ett stort grattis o lyckönskningar till Line & Zackarias som fått en liten flicka!

Camilla

#4 - - Maria L/Löa Sportklubb:

Sista buggkurstillfället är framflyttat en vecka till den 16 april. Ingen kurs på Skärtorsdagen alltså.

#5 - - Lillemor:

Vilka vårliga nyheter en fick i sig vid en snabb löarunda! Två alldeles nya löabarn kommer hem till byn idag!

Grattis Line o Zacharias till ert lilla underverk och grattis till Elsa o Petter som fått ännu en liten madam till familjen!!

#6 - - I skogen:

Hur långt är våren gången i Löa? Kan man börja gräva i jorden och plantera? Är snön borta i skogen?



Nyfiken stugägare som längtar till Löa.

#7 - - Stina Gottliebsson:

Ang. ladan

Vill bara berätta att det nog snarare var så att människorna och maskinerna fick hjälp på traven av tiden och i någon mån snön. På kvällen den 15 mara hörde vi ett förfärligt brak hemma i köket på Petters. Vi tittade ut men såg ingenting i tvärmörkret. Hade ett par bilar på riksvägen kolliderat?

Morgonen därpå fick vi förklaringen. Hela norra gaveln av ladan hade rasat. Några dagar senare kom Jensen och grävskopan. Bröderna Gunnarsson kom och tog undan en del virke värt att göra ved av. Men hur i allsindar kunde resten av ladan försvinna i den lilla kulle som nu är kvar? Där ligger minst ett badkar, en veranda, två hästspiltor, ett antal kobås och en höblåsningsmaskin (eller vad det heter?) Snyggt jobbat!

Pella är nöjd med sin nya rastplats.

/Stina

#8 - - Stina Gottliebsson:

Ang. Pella

Hunden Pella är 7 månader gammal, går i skolan men är ingalunda fullärd än. Hon sitter ofta snällt på trappan eller på gården, men springer ibland ut på vägen om någon kommer förbi Petters. Försök gärna att gå förbi, utan att säga något vänligt åt den snälla och fina hunden.

Värre är att hon också tagit sig för att springa efter bilar. Det får hon naturligtvis inte. Den som ev. drabbas får gärna stanna och i mycket bestämda ordalag säga åt henne att gå hem igen. Självfallet är det mitt ansvar att se till att hon inte springer ut på vägen. Men jag vill så gärna att hon ska bli en trygg och lugn hund, som man kan släppa ut själv i bland. så jag kommer nog att testa någon gång, även om hon mestadels får hålla koll på vägen och gården via trappfönstret nu.

Fräs gärna i från om ni tycker att jag gör fel.

/Matte Stina

#9 - - I skogen:

Ingen som vill berätta hur långt gången våren är i Löa<b>?</b>

#10 - - Anne-Marie Lie:

Roligt att gå in och läsa om allt nytt som händer i Löa. Små barn som födds och små valpar som håller koll på vägen. Hoppas våren också snart är där. Själv sitter jag ute på vår balkong på Teneriffa och ser ut över parken mitt emot där koltrastparet letar mat åt sina små och svalorna i skyn dyker efter insekter. Kanske är det dom svalorna som kommer att gästa Löa i sommar.

Envarm och solig hälsning Tobbe Lies mamma

#11 - - Stina Gottliebsson:

Visst har våren kommit till Löa!

Tofsviporna visslar och viner över Kanaans land. Även i mörkert! Kanadagässen drar också över Kanaan och kacklar på sitt karaktäristiska vis under flykten. Och bortifrån Sörsjön är det allt tranor som hörs.

I äppelträdet sitter en koltrast och Jenny och Mattias i Lillstugan drabbades av synnerligen påtagliga vårkänslor i går. De for ut i trädgården och röjde bland buskar och snår och klippte äppelträd. Så underbart med ungdomlig kraft! Själv satte jag mig still med en bok i solen på altanen. Om det gåt att gräva och plantera vet jag inte, men jag bryr mig inte så mycket om sådant heller.

I morse åt Pella upp en tussilago under morgonpromenaden.

Glad vår!

/Stina

#12 - - Anonym:

...å snön ligger bitvis kvar både i skog på gräsmatta och åker. Gröna blad i form av blivande påskliljor har setts sticka upp bland annars sååå risiga o torra i rabatter. En å annan gräsand har synts till vilket kanske inte betyder något särskilt i vårväg...!!? Även hos oss har våra glada energiska grannar varit igång utomhus med både krattor och kortärmat medan undertecknad åtminstone har TÄNKT på att vårstäda bilen...

Lillemor

#13 - - eva dam:

Hej!

jag undrar om det finns någon som är

intresserade av jeans.Det dieseljeans

samt nudiejens st 24 årsmodell 08.

Dessa bortskänkes.

Lilla Persgården 30370.

Mvh Eva Dam.

#14 - - Eva Dam:

Till Lillemor!

Du håller just på med ommålning

av övervåningen samt är ute i

skogen och fixar hemved!

Ta det lugnt,det blir nog vår även

om bilen inte blir städad!

Grannen med krattan!

#15 - - Lillemor:

Haha! Kram på dig Eva!

#16 - - jenny:

Grattis Camilla (Roth) till er nyfödde son Liam, hoppas ni kommer hem snart så vi får gosa lite med honom! Stort grattis önskar en stolt morbror och Jenny, mormor och morfar

#17 - - jenny:

Grattis även till john kanske man skulle säga! haha

#18 - - I skogen:

Tack för era svar. Nu vet jag att det i alla fall finns hopp för mig att få njuta av våren i påsk och kanske rentutav sticka fingrarna i jorden.



Min enda referens för hur långt våren är gången hos er är annars webbkameran i kyrktornet i kopparberg.

http://webbkamera.ljusnarsberg.se/view/view.shtml



#19 - - Päivi Siivola:

EFTERLYSNING!

Hej Alla Bloggare!

Detta är ÖsterbyPäivi som Tänker Högt....

Förändrigar i Livet gör att man ibland måste planera om - Sin Framtid! Det heter så fint som "pga ändrade familjeförhållanden" haha.. Söker därför nu med Ljus & Lykta efter ett passande Boende för mig och mina tre grabbar Här i Löa. Någon annanstans vill jag ju ej bo! Till Salu, Hyres eller vad som helst - Vet Ni något? Kontakta mig på 30399 eller 070-2886532 När,Var och Hur som helst! Vårsoliga hälsningar från oss på Österby!!

#20 - - Anonym:

Har hört ryckten om att Lie ska bugga i kväll!

Kan det verkligen vara sant? Det får man ju inte missa.........ses i kväll alla glada!!!!!!

#21 - - Pelle Söderlund:

Jag hittade en ljusgrå ryggsäck i häcken vid plan idag. Förmodligen nån som glömt den där i helgen. I ryggsäcken finns en brun tröja. Om någon saknar en sån så finns den hemma hos mig. 0763485643

#22 - - asta larsson:

Ett stort Tack till Familjen Elvenäs för all god Påskmat och trevlig samvaro.

Varmt tack från Asta och Zorro

#23 - - Löa Bygdegårdsförening:

Våryra vid bygdegården, nu på lördag kl. 10.00 samlas alla som vill för röjning av sly och uppstädning efter trädfällningen. Vi bjuder på korv med bröd + dryck till alla.



Kommer du så ta med dig oömma kläder, handskar plus redskap som kratter, sågar mm.



Om alla kommer blir det ungefär en gren var att dra.

#24 - - Löa Bygdegårdsförening:

TACK alla ni som ställde upp vid bygdegården för vårens röjardag. Tack fam. Elvenäs för maskinhjälp. Tack ni ungdomar som var med.



Nu har vi en ännu trevligare plats för sommarens aktiviteter.



Ni som var upptagna med andra aktiviteter kan ju ta en sväng upp till Björkhagen och ta er en titt.



Löa Bygdegård

Micke

#25 - - LÖA SPORTKLUBB:

MÅNADSMÖTE

ONSDAGEN DEN 29 APRIL KL 19

I KLUBBSTUGAN

PLANERING AV SOMMARAKTIVITETER

VÄLKOMNA



#26 - - UNNARSSON:

HEJ. JAG HAR HITTAT EN ÄLDRE DAMCYKEL EFTER VÄGEN I VÄSTRA LÖA.ÅTERFÅS MOT BESKRIVNING. TELE 30146

#27 - - Elvenäs på Hyttnäs:

Hej Unnarsson!

Kan det vara våran?? Försvann vid båtorienteringen i sommras. En svart Cresent Vinga (tror den heter så), iallafall svart o beige med en cykelkorg??

Det vore ju trevligt om den kom tillbaks nu till sommaren.

#28 - - Maradona:

Innefotbollen är slut för denna säsong. Vart otroligt roligt och bra uppslutning. Nu kör vi igång på våran egna fotbollsplan strax. P.s tror jag vann skytteligan iår igen med mina 58 fullträffar. Maradona

#29 - - Glenn Strömberg:

Härligt med lite ute fotboll. Vi kan kan väl köra på tisdagar och torsdagar. Eller på onsdagar om vi bara ska köra en dag.

#30 - - Cykelfest!:

Vi är några som har börjat att snabbplanera för en cykelfest i Löa By, Lördagen den 16 maj! För er som undrar vad det kan vara, vet vad det är och ändå vill deltaga - håll ögonen på bloggen där mer uttömmande info kommer straxt!



#31 - - Anonym:

Cykelfesten är inställd!

#32 - - Löabygdens Hembygdsförening:

Valborgsmässofirande är i år flyttat till åkern utanför Dalviks Kvarn. Vi börjar kl 20.00 då det skall finnas förtäring i form av korv, dricka och kaffe med tilltugg. Kören beräknas att anlända omkring 20.45. Kvällens talare är Karl-Ola Larson. Han har också med sig dragspelet så vi får se vad som händer. När skymningen har fallit så bränner vi av fyrverkeriet. Brasan är stor i år så vi har gott om tid att umgås. Varmt välkomna.

#33 - - Fiskeligan:

Nu är de snart dax för årets fiskeliga. Den startar 1 maj och avslutas 1 okt. Mer info finns på lappar uppsatta i byn samt på löabloggen 1 maj. Vid funderingar ring Daniel Gunnarsson eller Roger Welamsson.

#34 - - Åse:

Är det någon som är intresserad att gå tävlingslydnad med hund?

Kursen börjar på onsdag 18,30 http://www.kopparbergsbk.se/medlemsinfo

Hör av er, kanske kan samåka i så fall, roligare om vi är några stycken.

#35 - - Löa Stopet:

En liten påminnelse!



Ni har väl inte glömt bort Löa Stopet, traditionen vi kör för andra året. Nyhet för i år är att damer är välkomna och vi har en hel rad med aktiviteter under dagen, se nedan. I övrigt är det samma gamla upplägg, ja bortsett ifrån att vi har nya artister, annan mat, färsk öl, nya lotter mm. ja ni förstår. Det vi vill ha är samma trevliga stämning som förra året, ja bättre till och med.



Dagaktiviteten är skytte (jaktstig), fiske i kvarndammen, flottfärd, mingolf och boule. Lunch ingår också.



Naturligtvis går det bra att komma som privat person också. Dra ihop ett gäng och kom.







Pris 595 kr/pers för kväll och 250 kr/person för dag.



Skulle ni ha frågor kontakta Totto (0580-30172, 070-558 62 72) eller Anders (0580-30096, 070-538 17 03)



Anmälan via inbetalning till BG 5406-8861, ange Löa Stopet, antal personer (dag resp kväll), och vem biljetterna skall skickas till.

#36 - - Christina Pettersson:

Hej alla blomsterälskare!

Väkomna till Stenhaga den 5 maj kl 18.30!

Den årligen återkommande blomskotts- och perennauktionen går av stapeln med Elof som auktionist. Barnen i Ouffre

har nu tillgång till ett kök, där kvinnorna i byn lagar skollunch TACK VARE DE BIDRAG NI TILLFÖRDE VID AUKTIONEN I FJOL I MAJ. Kaffe och hembakt serveras! Ta gärna med någon växt eller KOM bara och HANDLA!

VÄLKOMNA

#37 - - LÖA SPORTKLUBB:

Ishockeysargen skall plockas ner och tennisnäten sättas upp.

KOM OCH HJÄLP TILL.

SÖNDAGEN DEN 3 MAJ KL 10.

VÄLKOMNA.

#38 - - Ulrika Jansson:

Torpet Björklund i Löaborn är till salu! Två bra

uthus med möjlighet till djurhållning. 1 ha mark.

Åretruntstandard cirka 70 kvm, 3 rok. El och ved-

eldning med braskamin. Egen brunn med fint vatten.

Enskilt läge mot skog. Nära till Norrsjön.

Pris 550 000 kr el hbj. Tillträde enl ö k. Ring

för ev visning 0580-303 74.

#39 - - LARS ARVIDSSON:

HEJ. ÄR DET NÅGON SOM VILL HA GUNGDÄCK MED KEDJOR TILL GUNGSTÄLLNING.RING 070-3842412

#40 - - Kentha:

Imorgon lördag öppnar vi kaféet igen.

Samma tider som förr kl 11-17 tis-sön.

Samma gamla par som driver det i år igen:)

Glassfrysen är laddad med både pinnglass och kulglass. Kakkylen är snart laddad. Sopplunch alla dagar. Keramiken är på plats.

Men allt är inte som förr?????????????



Välkomna! Anna o Kentha

Till top