#1 - - Annas Kafé:

Den här veckan har vi 2 sopplunch betala för 1. Gäller tors 3 nov tom sön 6 nov.



Öppettider tor-sön kl 10-16



Välkomna/ Anna o Kentha

#2 - - LÖA SPORTKLUBB:

VINTERFÖRBEREDELSER

SÖNDAGEN DEN 13 NOV KL 13

NEDTAGNING AV TENNISNÄTEN

UPPSÄTTNING AV SARGEN

REP AV BELYSNING

VÄLKOMNA



#3 - - "Tottofanclub":

Har ingen specifik händelse om Totto att dela med mig,däremot är jag tillsamans med förmodligen hela byn,rörande överens om att Totto is the King!! Många kramar och hoppas du får en oförglömlig födelsedag, de är du värd!!

#4 - - Totto story:

Nu ska jag berätta en hemlighet för er som kanske inte alla visste om Totto. Det var en av de första gångerna som jag träffade Totto för 26 år sedan. Vi satt i deras kök och fikade när jag i ögon vrån såg en liten mus springa förbi, och sa väl det till de andra. Och döm om min förvåning när denna rejäla bonnakar flyger upp på köksstolen och skriker som det värsta fruntimmer. Jag trodde han drev med mig men icke sa nicke sen fick han tag i en sopborste och började jaga den stackars lilla musen rent hysteriskt, och hur det gick för musen ja inte är han kvar på denna jord kan jag ju förtälja.Hoppas du får en kanon dag på lördag kram från din svägerska

#5 - - johan håkansson:

Tycker Totto är en riktigt bäst kul,snäll,och trevlig.Men synd att ni va tvungna o klippa bort den snygga killen till höger för o få han o se skaplig ut. helt seriös en skärpning vore på sin plats.mvh.från oxelesund.

#6 - - Anonym:

Tottos första utedassbesök hos Birgit & Rune vid Gunnarssons: Kommer in ser sig omkring lyfter på locket, tittar ner och utbrister till sin mor Greta " Nej du här skiter inte jag för här har dom skitit förut

#7 - - CG:

En till.

Ingvar Jakobsson och Totto var på väg med lastbil till Västerås, de hade passerat Linde och närmade sig Vedevåg. Det var tyst i bilen, men så säger Totto: Ingvar, nu har du släppi dig. Nej svarar Ingvar. Det går några kilometer Totto: Men nu har du iallafall släppi dig, nej svarar Ingvar.

Några minuter senare: Ja men nu har du iallafall släppi dig. Ingvar förklarar då att det finns ett fabrik i Frövi, där man gör papper, det är därifrån det luktar. Tyst någon minut sedan sedan säger Totto: Jasså gör dom skithuspapper där

Grattis Totto.

#8 - - Astrid:

Fick en lysande idé!! Jag tyckte det var så fint och välkomnande för några år sedan när Löabyn hade en stor adventsgran vid boule banan.Ibland stod den på sniskan och ingen rätade upp den men det var vackert ändå. För att frångå alla problem med huggning av gran, få den att stå lull etc. så tycker jag att vi klär i gamla bron med ljusslingor. Vore inte det fint?

#9 - - Sofia Elvenäs:

Astrid, en toppenidé ! ! ! Det skulle bli hur fint som helst, det tvivlar jag inte på !

#10 - - Bengt Sundvall:

Lördagen den 19 november 09.00 i Grängesberg finns chansen att ta skoterkort (förarbevis för snöskoter), för er som inte har.



Man kommer då gå en kurs som håller på från 09.00-16.00 ca.

Vid snöbrist sker uppkörning vid ett senare tillfälle, helg eller kväll.



Skoterkort måste man alltså ha om man inte tagit bilkörkort eller traktorkort före den 1 januari 2000.

Man måste ha fyllt 16 år för att få ta ett skoterkort.



Bokning och övriga frågor hänvisas till Swede Traffic Center, Conny.

070-6767117

Telefonnr till kontoret:

0240-21221

#11 - - Anonym:

"Totto - en sådan borde alla ha i byrålådan - att ha o ta fram när allt blir lite för överjäkligt..."



#12 - - Lillemor:

Hej alla! Lillemor här. Lillemor på Björknäs alltså. Måste säga att det har blivit riktigt snyggt runt hyttan efter all buskrensning. Det gläder en mörkrädd liten stackare som måste kvällskissa hunden och som tidigare såg demoner bakom varje buske. Man är ju nästan blind när man går tillbaka in mellan husen efter att ha varit i det starka ljuset vid hyttan. Har ni inte tänkt på att där står den vackraste Disneygran man kan tänka sig och som skulle vara fantastisk med ljus i. Den är ju stor så det blir mycket ljus och kanske också mycket dyrt - men o så fint det skulle vara. Astrids ide om ljus på bron är också bra.

#13 - - Fotboll:

Inomhusfotbollen i kopparberg börjar nu på måndag (14/11) kl 20.30. Den som har inomhusbollen kan kontakta mig. Daniel Gunnarsson.

#14 - - Ulf Jonasson:

Åsa och Ulf från Skällinge(olas dotter o svärson)Grattar Totto på hans dag.Vi har inga speciella totto minnen men en gladare människa som alla andra i löa...det finns nog inte.Grattis Totto!!!

#15 - - Astrid:

Det är en jättefin gran Lillemor, men jag tycker det är så fint och inbjudande för alla som åker på riksvägen om vi klär in bron i ljus. Men varför inte ha en adventsgran vi hytta vår också, för att glädja oss alla som håller till inne i byn. Den gamla belysningen finns ju kvar någonstans så....

#16 - - Anonym:

Upplysning:

...tror att belysningen kan vara i trakten kring Löa skola nu för tiden... Det var Hembygdsföreningen som stod för inköpet...och Lie mfl fixade uppsättning å gran...

Vet ej om skolan använder belysningen nu - om de inte gör det vore det toppen om den kom till nytta för löamänheten på bron eller som belyst hyttgran - hoppas på det iaf

/Lillemor (A)

#17 - - Stefan W:

Svårt att glömma Tottos sångnummer med verkstadsvisan o c´est la vie på hans 40 års kryssning!Dj`n fick dra av Totto från scen!

#18 - - Lillemor:

Alla ideér om julbelysning i byn välkomnas och det vore toppen med vad som helst för det är ju så satans mörkt och trist nu men vi har ju en solstråle i byn som det verkligen lyser om för jämnan = TOTTO !! STORT GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG!! Tottominne = Lennart har ofta pratat om ett bejublat framträdande du gjorde på en skolresefest. Han säger att intet öga var torrt och att det var oförglömligt. Vad sjöng du? Var det "han hade seglat för om masten" eller "Hälsa dom därhemma" Jag måste komma ihåg att fråga. /Hälsningar Lillemor

#19 - - Anonym:

TOTTO !!

ETT STORT GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG !!!

Från

Sune & Tuula-Maija

#20 - - Fam Karlsson- Cedervall:

Grattis Totto på din dag! Hoppas du hade trevligt igår. Tack ännu en gång för sandlådan...:)

#21 - - Löa Kultursällskap:

Löa Kultursällskap inbjuder till traditionellt LUCIAFIRANDE I LÖA HYTTA.

Lördagen den 10 december kl 17.30

Vi bjuder på glögg & pepparkakor.

Välkomna önskar Löa Kultursällskap

----------------------------------------------------

Kvällen fortsätter sedan med

LUCIAPUB på Annas kafé,

Häng glittret i håret och kom!

Förbeställ mat senast torsdag den 8 december

0580-30032

Välkomna önskar Anna och Kenta!

#22 - - Anonym:

Stort tack till HELA familjen Elvenäs för fin och varm femtioårsfest - ett plus var alla tal - inkluderat det som Totto höll till sig själv - du är bäst!



Lillemor o Tobbe

#23 - - Hela familjen Torbjörn Elvenäs:

Hipp Hipp Hurra!, idag är ingen tröttare än ja`



Tack Kenta och Anna för en god soppa och det alltid lika goda brödet!

Tack Dj: Björn som ställde upp med kort varsel, och till sist vill jag bara tacka mig själv genom att säga....vilken tur att jag har fyllt år när jag har så många trevliga vänner!!

MVH Totto



#24 - - Vi Unga i Löa / Ungdomsgården Tema Naglar:

Nu på Fredag 18/11 skall ni tjejer som är intreserade av Naglar komma till Bygdegården

och lära er mer om att måla och ta hand om era naglar



Dina och Ira kommer att visa er allt om naglar



Kl 18,00 till 20,00 är det för er i årskurs 3 till 5



kl 20.00 till 22.00 är det för dom äldre flickorna



Vi andra kommer att utöva någon sport i lokalen

denna kväll



Hjätligt välkomna till Ungdomsgården / Vi unga i Löa

#25 - - LÖA SPORTKLUBB:

MÅNADSMÖTE

TISDAGEN DEN 22 NOVEMBER KL 18

I KLUBBSTUGAN

VÄLKOMNA



#26 - - Eva Mäkelä:

Jag har tänkt att börja spinna och behöver en spinnrock. Har du en till salu så ring 0580-30042

Är även intresserad av kardor.



Eva

#27 - - Löa Bygdegårdsförening:

JULKLAPPSTIPS!

Östen mè Resten 17 februari kl 19.00 i Löa Bygdegård.

Biljett försäljningen startar till 1:a advent.

Förköpställen:

Bångbro Herrgård

Gärdeskiosken Kopparberg

Dalviks Kvarn Löa

Anna`s Kafè Löa

Trivselköp Guldsmedshyttan

Wienerkonditoriet Lindesberg



Pris: 300 kr inkl. kaffe och smörgås.

OBS! Det finns endast 300 biljetter

"först till kvarn"!

#28 - - Annas Kafé:

På fredag 25 nov är det afterwork på kaféet. Olika konstellationer kommer att spela irländskt, bluegrass och annat smått och gott. Entré 50kr

För de som vill ha mat så erbjuder vi Annas supergoda lasagne, sallad, smör, bröd och kaffe för 75:- beställ gärna på 0580-30032.

Tiden är kl 18-01.



Välkomna

#29 - - Lillemor W:

Tack Pelle för hundpromenaden nyss. Det var tryggt att promenera med dig och Ossi. Du är verkligen omtänksam och God. Är glad men lite besviken samtidigt över att inte vargen kom, den som du såg imorse. Alla Löabor håll koll på era fyrfota vänner så de inte blir vargmat

#30 - - Lillemor W:

Läste nyss i Expressen om en varg som i måndags sprang runt i villakvarteren i Fagersta. En tjej hade honom inne på sin altan och det är väl inte ett sunt vargbeteende. Stackarn, han måste vara utfryst ur sin flock och mycket hungrig eller konstig i huvudet. Pelles varg smög ju 10 m bakom honom och visade inga tecken på rädsla heller. Det är synd om vargen som hör hemma i vildmarken på stora ensliga vidder långt från människor och där den starke får para sig för att få en frisk stam utan människors inblandning. Det är även synd om människor på landsbygden som inte får känna sig säkra med sina barn och husdjur. Vi breder ut oss och tränger undan vilda djur, rubbar den naturliga balansen och människor bakom skrivbord i städerna bestämmer.

#31 - - Bygdegårdsföreningen:

Du som är så intresserad av Östen med resten är välkommen den 17/2 så kan du både få autograf och ett kort på dem. Så kanske våra affischer som vi satt upp i byn kan få sitta kvar så alla andra har en chans att veta att de kommer hit. Tack på förhand.

#32 - - Loisan:

Skulle vara tacksam om man kan låta bli blomman som står vid bygdegården. Tycker det själv ser trevligt ut när det står något fint på trappan när det kommer folk. Tycker du inte som jag så får du blunda när du ser den börja bli lite trött att man måste förstöra det andra gör fint.

#33 - - Anonym:

Nu har gitarren tystnat.



Lennart Söderlund har nu somnat in.

#34 - - hjulgruppen 2011:

Nu har pyntidol dragit igång!!

Första audition hölls traditionsenligt i Löa.Tyvärr åkte grangeneralen ut vid första vindpusten,då juryn såg dennes gran ligga lodrätt längs backen på självaste hyttbacken.Skärpning till nästa år!

Dom tre som hänger löst till nästa vecka är:.......................

1: SkånePer,då juryn både saknade stake och kulor!

2:Magnus Bergman,saknade enligt juryn HELT utrustning!

3:Löabron,hänger löst vid 17.00,har bron tänds upp senare under kvällen beslutar juryn att den sitter säkert till nästa vecka!

Veckans guldsstjärna,vilket innebär att följande går direkt till nästa vecka är:......................

1: Alf och Britt,då juryn fann att stakarna stod i symentri och även i lagom mängd

2:Susanne,här fann juryn en stjärnglans som räcker till nästa vecka,.

3:Rune och Göran,här fann juryn resultat av ett fint samarbete med stakarna, dessa är väl värda att fortsätta till nästa vecka



JURYNS WILDCARD:Martin och Fannys hjultrassel runt ytterdörren!



Andra advent fortsätter juryn sin resa över broarna i byn!!



Första pris kommer att delas ut på juldagen!!

Väl mött//

Daniel Bagge

Stefan Bard

#35 - - Vi Unga i Löa/ Ungdomsgården:

Nu på Fredag 2/12 är det dags igen för Ungdomsgården



Denna gång skall alla som är hästintreserade komma

och vi blir förelästa om hästar



kl 18,00 till 20,00 för årskurs 3 till 4

Kl 20 ,00 till 22,00 från årskurs 5 och upp



Vi övriga har en turnering i någon sport

med fina priser



Detta börjar 18,00



Välkomna

Vi Unga i Löa

#36 - - HjulKul:

Ha Ha Ha Bagge och Bard!

Ser fram emot andra advent, detta engangemang lyser verkligen upp bloggen i väntan på julen!

Mkt roligt!!!

#37 - - Löabygdens Hembygdsförening:

Jo, det är alltså julmarknad nu på söndag 4 dec kl 13-16 i Bygdegården. Hjärtligt välkomna till en stunds tradition och julmys bland knäck och glasänglar, stickat, målat och snidat. Mycket att köpa kommer det att finnas och mycket att vinna. Kanske finns det fler hågade marknadsförsäljare - kontakta i så fall Ingridh Davidsson-Swed, 302 30 och skulle någon vilja förbättra lotteribordet med fler skänkta vinster så tar Stina Gottliebsson, 302 55, gärna emot.

#38 - - Anonym:

GILLAR Bagge o Bard!!

/Laila <3

#39 - - Löbo:

På lördag 3 december inviger vi macken!

Det fanns en bensinpump vid Ljungbergs affär en gång. Men den togs bort 1974, trots Löabornas protester. Men nu har Löbo och Dalvikskvarn i gott samarbete sett till att det går att tanka bilen i Löa igen. Kl 11.00 på lördag klipper kommunalrådet Anders Ceder banden. Så hurrar vi för Löa och alla kreativa krafter i byn som ser till att få saker och ting gjorda och sedan är det bara att sätta i gång att fylla. Vi kan väl gissa att många löabilar står i kö den dagen.

Dalvikskvarn välkomnar också till Mackmarknad denna lördag kl 9-15 med superrea på arbetskläder, visning av värmekanoner och allehanda goda priser. Att fylla mycket bensin eller diesel lär också ska kunna löna sig på särskilt sätt.

Och korv kommer förstås också att finnas. Välkomna till Löamacken!

#40 - - Dalviks Kvarn:

Hej och Välkomna till Nya Macken.

Spciellt på lördag.

Annons och reportage finns på Lindenytt och på våran hemsida www/dalviksvarn.se

#41 - - Babysitter:

Någon som har en babysitter till salu eller utlåning? Sökes till Rosendalstorp, ring 32021! Emma o Stefan

#42 - - Susanne:

Luciafirande och julmarknad



Välkomna att fira Lucia tillsammans med Löa Friskola!



Tisdagen den 13:e dec klockan 18.00 friar vi Lucia utomhus vid lokalen. Skolår 6 bjuder på luciatåg, övriga klasser uppträder och därefter har eleverna julmarknad inne i lokalen.



VÄLKOMNA!

#43 - - Vi Unga/ Ungdomsgården:

En liten påminelse att nu på Fredag 2/12

Är det Ungdomsgård med Häst o Sport tema



Alla ni som är hästintreserade bör komma dit



Kl 18,00 är det för årskurs 3 o 4

kl 20,00 till 22,00 är det från årskurs 5 och uppåt



Vi andra turnerar i någon sport från 18,00



Välkomna



Vi Unga i Löa

Till top