#1 - - Bygdegårdsföreningen:

Vi hade till nostalgidagen satt upp två stycken reklambanderoller på åkern mellan cafét och mig. De var lånade från Hugos bil och Linde bildelar eftersom de sponsrade oss med priser för bästa bilar. Båda var helt nya. Det var meningen de skulle sitta uppe över helgen men pga vädret den dagen fick de sitta kvar en vecka. Nu är de borta, kvar satt rep avslitna och med öljetter kvar. Antingen har de blåst ner eller har någon dragit ner dem. Hur som helst, är det någon som sett dem eller vet vad som hänt? Hör av er till mig om ni har information, det är inte kul att gå tillbaks och säga att de är borta, kanske Bygdegårdsföreningen får betala dem eller så förlorar vi två generösa sponsorer. Jag upptäkte att de var borta i måndags, den 25 juni. Mikael Stark för Bygdegårdsföreningen

#2 - - LÖA SPORTKLUBB:

Simskola

Simskola vid Norrsjöns Badplats, Löa

Start o inskrivning måndagen den 2 juli kl 09.30.

Öppen, Måndag – Fredag t.o.m 20 juli.
Tider meddelas vid inskrivningen.

Aktiviteter: Lek o plask, simskola och märkestagning.

Simlärare: Elin Gunnarsson o Maja Fröde´n

Simskolan har fått bidrag från Lions Club Storå.

Välkomna att delta.

Löa Sportklubb

#3 - - Peter Elisson:

Tack alla för kanon rolig fest ni hade ordnat på Boholmen i går för mej.
o för alla presenter jag fick. :)
jag hade mycket roligt. Tack. :)

#4 - - Madde:

Hej Å Hå!
Har nu varit på premiärrunda med husbilen! Bra på alla sätt och vis men vi kom på att ett campingbord av nåt slag skulle kunna vara bra att ha... Kanske någon i närheten som har ett som är till salu? /Madde och co

#5 - - Annas Kafé:

Beroende på mycket andra trevliga festligheter här i Löa i sommar. Bröllop, födelsedagar mm så har vi beslutat att inställa fredagspubarna. Vi kommer att köra pub vid båtorienteringen den 28 juli, T-man band kommer att spela 60-70 talsmusik. Eventuellt blir det en irländsk tillställning också vi försöker hitta ett datum som passar.

mvh Kentha och Anna

#6 - - Löabygdens hembygdsförening:

Nu till helgen lördag-söndag 7-8 juli arrangeras de traditionsenliga hembygdsdagarna i Löa. Lördag kl 11.00 startar fisket i Kvarndammen och på kvällen ca 18.00 drar spelmansstämman igång, och det blir som vanligt ett jordgubbslotteri. Kaffe och korv serveras från starten av fisket till fram på eftermiddagen. På söndag kl. 11.00 blir det gudstjänst i Hyttan följt av kyrkkaffe. Välkomna till trivsam samvaro i vår fina hyttmiljö!

#7 - - Loisan:

Hej! Alla ni som är intresserade att vara med på uppvaktning till Roger o Jessica på deras bröllopsdag kan kontakta mig på 0580-30149 eller 0704025826 för mer info. Mvh Loisan

#8 - - Margareta Gustafsson:

Under laxfisket i kvarndammen lördag 7 juli mellan 13.00 och 16.00 är det gratis att titta in i hyttan, kvarnen och sågen. Vid hyttan finns guiderna Mathilda Jonsson och Signe Andersdotter. Kvarnen och sågen får ni besöka på egen hand. Tänk på att det är gamla arbetsplatser utan moderna säkerhetsanordningar.

#9 - - Löafestkommittén & Kopparbergs Blues & Rockförening:

18 augusti ska vi få hela Björkhagen att gunga i takt med Nationalteaterns sköna musik !!

Har du inte redan köpt din biljett så se till att gör det ! Du hittar biljetter på Annas Kafé, Oscaria i Kopparberg, Terab i Lindesberg samt på Najz Prajz i Örebro.

Vi laddar för en toppenkväll ! ! !

#10 - - Fam Råstock:

STORT GRATTIS till Lojsan med familj från fam Råstock. Vi satt samlade allihop och höll tummarna för dig!!!

#11 - - Anita o Urban:

Grattis Lojsan du skötte dig bra,men lite hade du väl kunnat svimma

#12 - - Britt & Alf:

Samma här. Grattis från Britt & Alf på Östannor.

#13 - - Moa Söderlöf:

Är det någon som har sätt min cykel(28-tums gräddvit/silver med blomdekor?

Ställde den runt kl 21:00 den 7/7 vid cykelstället vid kiosken, sedan kl 02:00 var den borta.

Hör gärna av er till mig på: 073-0504960!





#14 - - Fiskeligan:

Resultat av alla invägda fiskar finns att beskåda på golfkiosken, huset vid kvarndammen, reningsverket, samt bryggan vid kafet. De har kommit in en hel del fiskar nu. Här följer de olika klassledarna just nu. Gös senior Fredrik Filander 4,44kg. Gädda senior Fredrik Filander 3,36kg. Abborre senior Roland Lindqvist 1,20kg. Gös junior Julia Alner 2,74kg. Gädda juniorer Fredrik Alexandre 2,34kg. Abborre juniorer Fredrik Alexandre 0,75kg. Lycka till. Daniel och Roger

#15 - - Lillemor A:

Hur ska orden räcka..? TACK till Er som bidrog till att min femtioårsfest blev top noch, one of a kind, numbro ono...älskar de fina gåvorna, musiken, dansen, solen och eldarna..och mest av allt - att ni aldrig verkade vilja gå hem - tack!

#16 - - Loisan:

Tack för alla gratulationer som jag har fått båda här och sms och telefon samtal jag är så glad tack snälla kram Loisan

#17 - - Jeff:

p g a klimat förhållande har jag tvångs förflyttad min födelsedag i år. Samtliga som vill vara med och fira med mig, är hjärtligt välkomna till Åtorp (hos mig, och bil-jagande hund), Lördag. August 11. kl 15:00 +

#18 - - Löa Kultursällskap:

Vill bara påminna er om.....Löas årliga Båtkarneval som går av stapeln lördagen den 28 juli. Årets tema är CIRKUS. Slå oss med häpnad med era fantastiska cirkuskonster, damma av trikåerna och trapetserna, träna lilla Fido till mycket mer än sitt och ligg, håll fler bollar i luften än ....en. etc etc.
Gör hela ån till ett flytande cirkussällskap.
Willkommen! Bienvenue! Welcome!
önskar Löa Kultursällskap

#19 - - Jessica Aronsson:

TACK!! Alla brudar som fixat så fint vid boholmen till oss,det är inte var dag som det står en spa flotte vid boholmen.Stort tack!! för en helt perfekt kväll, Hälsningar:Jessica och Ellen.

#20 - - Anonym:

Grattis Anders - (lång) klok och driftig är du minsann! /Lillemor A

#21 - - Fiskeligan:

De händer mycket i abborrklassen bland juniorerna. Ny ledare är Fredrik Alexandre med en abborre på 1,40kg, 2.a ligger Ellen welamsson med en på 0,96kg, och 3.a ligger Noa sjöbacka med en på 0,87kg. Resultat listor och aktuella ställningar kan ni läsa på golfkiosken. Lycka till Daniel, Roger.

#22 - - Gös natta:

33 st båtar deltog iår. Plats 1 togs av Jesper Johansson och hans farbror (storå pojkar). De fick upp 3 godkända gösar med en sammanlagd vikt på 7,22kg. 2.a kom Roger welamsson med en gös på 1,67kg. 3.a kom Emil Persson och Mario med en gös på 1,05kg. Störst fisk fick Cristofer Welamsson, gädda på 6,5kg. sammanlagt togs 13 gösar upp men 8st släpptes tillbaka. De höll inte måttet 50cm. Tack Roger för en bra tävling.

#23 - - Elisabet Elvenäs:

Upphittat: En cykel som låg slängd i ett dike efter riksvägen mellan Löa o Viksnäs.

Ring 073-0330763 el 0580-301 72

#24 - - Loisan:

Hej! Alla ni som är intresserade att vara med på uppvaktning till Roger o Jessica bröllopsdag kan kontakta mig på 0704025826 el 0580-30149 senast den 29/7 mvh Loisan

#25 - - Anonym:

Tack Emma Och Stefan Westman för att vi fick vara med på Ert fina bröllop och den superjättetokbra bröllopsfesten - ett särskilt plus till...ALLT!

Lillemor & Tobbe

#26 - - Bröderna Gunnarsson:

Daniel och Peter instämmer med de Lillemor och Tobbe skrivit. Tack.

#27 - - Sofia Elvenäs:

Då mina planer om att bli student till hösten gick i stöpet så får jag försöka ta tag i en plan B istället.

Jag har börjat söka jobb & boende i Stockholm, men tänkte slänga ut en blänkare här också..Alltid finns det någon som känner någon som har jobb eller boende.

Så hör ni något som verkar intressant, hör av er ! Mvh Sofia Elvenäs, 0738472099 eller [email protected]

#28 - - Mattias Forsberg:

Saknar min cykel som jag ställde vid minigolfbanan i torsdags,men nu står den inte där längre...Cykeln är rätt gammal,grönaktig och av märket DBS.Har nån sett den?

#29 - - Annas Kafé:

Imorgon kväll, onsdag den 25 juli kl 19 så kommer Lasse- Lasse med vänner att spela lite för skojs skull här i kaféet. Vi kommer att servera hamburgare m bröd. Så välkomna på en improviserad kväll. Sprid gärna detta vidare.

Mvh Anna o Kentha

#30 - - Fiskeligan:

Endast en invägning denna vecka. Storfiskaren Pelle Gunnarsson vägde in en abborre på 0.92kg. Denna hade han fått i lilla norrsjön. Fiska på och lycka till. Daniel och Roger.

#31 - - Östannor:

Nu finns det ägg igen. Det finns även potatis, vi hackar upp efter väder och vind. Tillgången på potatis är inte så stor, men några påsar varje dag ska vi försöka åstadkomma.

Alf o Britt

#32 - - The magic man with the ........:

Går rykten att Johnny Nielsen med sällskap gör allt för att försvara sin andraplats från förra årets båtorientering. Önskar de all lycka till:)

#33 - - jonna trillkott:

Vi har sedan någon månad tillbaka besvär med en katt som objuden tar sig in, via våra katters kattlucka. Det hade ju inte gjort så mycket om det bara var tak över huvudet och lite mat han var ute efter men han doftmarkerar lite varstans och det är ytterst besvärligt att bli av med den lukten, som ni kanske vet.

Undrar om det är någon som känns vid den här katten? Den är liten i kroppen, gråaktig i pälsen och har inga spetsar på öronen. Ryktet säger att den förfrusit öronen en gång, stackarn.

Okastrerade hankatter har ju en tendens att vilja markera revir på det här sättet så om ägaren kunde kastrera den så vore nog problemet löst. Annars tar vi tacksamt emot tips på hur vi kan göra för att slippa lukten av kattpiss hemma :)

Tacksam för hjälp! Jonna & Petter Trillkott

#34 - - Emma Elvenäs:

Jonna,låter som att ni fått besök av den ökända "strykar-katten". Han är ingens katt, bara sin egna. Han är en sann överlevare & slagskämpe, ingen går i hans väg.. inte ens döden själv. Han är lite som en vålnad..

Fullt förståeligt dock om han markerar odörer i er källare.. Tror aldrig att hans mamma lärde honom att kissa ute, hon hade fullt upp att hänga på krogen och träffa okända män.
Stackars strykarn, han hade nog behövt fler kramar av sin mamma som liten misse.

(Hoppas han flyttar vidare)

#35 - - Anonym:

Alltså¨, fullt förståeligt att ni INTE vill ha honom i eran källare.

#36 - - Utsocknes FISKARE:

Var köper man fiskekort i Löa ?
Frågade vid Annas Kafe, de visste inte.
Hittar inte någon FISKEKORTSSKYLT.

#37 - - Cirkus akrobaten:

Kentha vi ses imorrn kl 16,00

#38 - - Cirkus akrobaten:

Kentha vi ses imorrn kl 16,00

#39 - - Jonas Arvidsson:

Fiskekort finns lite varstans. Kolla Löa Fvo hemmsida finns info där!)

#40 - - Löa Kultursällskap:

Löa Kultursällskap vill återigen tacka alla medverkande i årets båtkarneval. Ingen nämnd och ingen glömd. Otroliga båtar och underbara stationer. Alla har gjort ett fantastiskt jobb med allt arbete före, under och efter evenemanget. STORT TACK!
Här kommer årets tipsfrågor mes rätta raden längre ner..
1)Vem av dessa män har innehaft titeln Världens starkaste man?
1 Samuel Magnusson
x Magnus Magnusson
2 Magnus Samuelsson
2)Från vilket land kommer Cirque du Soleil?
1 Schweiz
X Frankrike
2 Kanada
3)Charlie Rivel,en av världens mest berömda clowner kom från Katalonien,Spanien.
Vilket land kallade han för sitt andra hemland?
1 Sverige
X Frankrike
2 Rumänien
4)Elvira Madigan var en dansk cirkusartist med ett olyckligt slut. Hur dog hon?
1 Hon blev skjuten av sin älskare som sedan sköt sig själv.
X Hon ramlade ner från sin höghöjdslina och bröt nacken.
2 Hon drunknade tillsammans med sin älskare.
5)Vad heter regissören till filmen Svart katt, vit katt?
1 Andrej Tarkovskij
X Emir Kustorica
2 Krzystof Kieslowski
6)Vilka tre saker gör Pippi när hon är på cirkus med Tommy och Annika?
1 Går på lina, jonglerar och brottar ner starke Adolf.
X Gungar i trapetsen, jonglerar och brottar ner ett lejon.
2 Står på en häst, går på lina och brottar ner starke Adolf.
7)Vilket år blev det förbjudet att ha lejon och tigrar på cirkus i Sverige?
1 1969
X 1959
2 1975
8)I vilken film spelar Jack Nicholson ”clown” ?
1 Det
X Batman
2 The Shining
9)Vilka av dessa djur får inte användas i cirkusverksamhet i Sverige nu?
1 Sjölejon
X Apa
2 Ren
10)Hur många tänder har en fullvuxen elefant?
1 26
X 30
2 32
Rätta tipsraden 2012
1) 2
2) 2
3) 1
4) 1
5) X
6) 2
7) X
8) X
9) X
10)1
Vinnare 2012
Bästa ekipage:
Cirkus H2O
Kapten Johnny Nielsen
Vandringspriset
Tipsfrågorna:
Charlie River
Kapten Tobbe Lie
9 rätt
Flytväst från Solab
Bästa Cirkusartist: Ulf Gunnarsson
Visade mod vid linorna.
Diplom och presentkort på Annas kafe
Diplom utdelades också till Johnny Nielsen för hans hjälp och utlåning av saker till Kultursällskapet varje Båtkarneval.
Löa Kultursällskap tackar också för den fina korgen vi fick utav er som deltar på ån.
Det värmer att folk uppskattar våra upptåg.

#41 - - Löa Kultursällskap:

Jag vill bara säga att jag hade spaltat upp det så att det skulle vara lättläst. Men bloggen smetade ihop allt i en enda röra. Hoppas ni kan utläsa det ändå. Jag vill också skicka ett speciellt tack till Anna och Kentha på Annas kafé för god mat och gott omhändertagande av alla oss på stationerna och i sekretariatet.

#42 - - Löa Kultursällskap:

LÖRDAG 25 AUGUSTI 18.00
KRÄFTSKIVA PÅ GAMLA BRON
TA MED MAT & DRYCK OCH VAR MED OCH
SKAPA EN TRADITION I GEMYTLIG BYANDA.
ALLA ÄR VÄLKOMNA!

#43 - - Charlie River:

Kändes bra att vinna!

#44 - - Astrid Ericsson:

Åh Lillemor!!! Vilka fina bilder. Du är så duktig.

#45 - - Cirkus Ballerina:

Vi tackar också för en super rolig båtkarneval trots det fruktansvärda vädret så blev det ännu en otrolig härlig kväll. Och att få se alla fina stationer med det jobb som ni lägger ned på det här och alla utklädda ekipage. Kanon vi hoppas på fortsättning nästa år.


#46 - - Lillemor A:

Tack Astrid :)! ...åh här har jag hittat fler cirkusbilder...se länk!

#47 - - Cirkus Ballerina:

Vilka fina bilder den här Sara också hade tagit försökte kommentera det på hennes blogg men det funkade inte hoppas hon läser det här och även du Lillemor tar ju jämnt fina kort ni är duktiga

#48 - - jonna trillkott:

Emma! Tack för info om strykarkatten, nu tycker jag ännu mer synd om honom med sån uppväxt. Har haft några dagar nu utan besök men OM han kommer igen, vad gör vi? Någon kreativ person som kan hjälpa till? Det är inte bara i källaren han är och markerar utan i hela huset dessvärre :(

#49 - - Annas Kafé:

Irländsk pub nu på fredag kl 19. Ett flertal konstellationer spelar live och därefter blir det session.

Välkomna/ Anna och Kentha

#50 - - Kenthas kaniner:

Öronen slokar tyvärr fortfarande på mina kaniner efter andraplatsen, men nästa år då ....... Grattis Johnny boy.....Tack ALLA för en kanonkväll:))))

mvh Kentha


Till top