Klotterplank September 2013

  
Forum för Diverse Debatt Hälsningar Annonser & Byhistorier!

Månadsskifte!

  Totto - Till Minne!
"Totto - en sån borde alla ha i byrålådan!"
Nu åker vi till Ramsberg och tar farväl av en vän! En djurvän, en människovän och en löavän. Han har också sått långt fler frön än en bonde normalt mäktar med under en fullgången livstid.
Totto har tillsammans med Elisabeth gett liv åt tre självständiga tjejer och med den äran byggt upp och verkat på sin gård Hyttnäs. Han har deltagit i flera omöjliga byprojekt och varit delaktig i flera föreningar, ibland som styrande samordnare och ibland bara praktiskt med traktor och skopa. Totto har drivit igenom mycket av det han föresatt sig att göra. Han blev varse att om man bara visade glädje, beslutsamhet och framåtanda kan man bygga både skolor, bygdegårdar och företagshus - och lade lade man sen till lite fiffigt tålamod - ja då byggde de egentligen ut sig själva.
Jämsides med sitt positivt drivna förhållningssätt - allt är möjligt - så har Totto stått för eftertanke och återhållsamhet. För så upplevdes han också - med respekt och saktmodighet kom han dig nära, vare sig du var släkting, vän eller kommunstyrelseordförande. Ibland kanske han sa emot och tvingade dig att tänka efter igen, välja väg och för att göra det som han ansåg vara bäst för stunden. Han stod lungt upp för sin åsikt utan att göra dig liten. Kanske bidrar det till att många delat förtroenden och svårigheter med Totto. I skrifter uttrycker man att de saktmodiga skola besitta jorden. I ett samtal med Totto hann du både prata, svara på frågor, lyssna, tänka efter och råda dig själv till ett klokare beslut.
Totto blev Löa trogen hela sitt liv och det tackar vi dig för Torbjörn Elvenäs! Och tro nu inte - bara för att du lämnat jordelivet - att du slipper undan alla våra frågor och tankar - du är en sådan som kommer att vara med i våra samtal, diskussioner och funderingar mycket mycket mycket länge - Tack Totto!
/Lillemor

              
Mingelbilder från "Pugh i Löa 2013" - samarrangemang Löa Bygdegård/Bångbro Rock och blueförening!

Kräftpremiär!

  Simskoleavslutning 2013!
Foto: R. Lindqvist

Bilder från årets båtkarneval ligger i eget inlägg!

Publicerade bilder Augusti 2013
Besökare/dag: 96-341 Kommentarer: 25
(DubbelKlicka på de små bilderna så öppnas de i ett större format)