Klotterplank Juli 07

/ Permalink / 72
image313 Forum för  Byhistorier - Debatt - Skvaller - Beröm
                                      Tips: Tryck på länken "trackback" - så hamnar du längst ner på sidan!
#1 - - Anonym:

Hejsan undrar om det finns nån som vill ha kattungar.Har två norskaskogskattungar som jag vill ha bort, en honna och en hanne
hör av er om ni är intresserad
hej svejs maylen

#2 - - Anne-Marie ie:

Vilken underbar bild att vakna till eller somna till från tältöppningen super. Vad en svartbild kan fängsla.

#3 - - mats:

Välkommna till Gösnatta i Löa Sörsjön och Norrsjön fredagen den 13 juli 1930-2330.
Anmälan från 1830 vid bryggan Ljungbergs cafe. 2 manna lag max 2 spön per båt. Prisutdelning i gösklass och största fisk.Startavgift 150 kr per lag. Innvägning vid bryggan efter 2330.Tänk på att det är 5knop i ån.
Roger W 073-0373394
Mats J 070-6828708

#4 - - Lasse Nyström (Löa sportklubb):

Tisdag den 3/7 ca kl.09:30 kommer vi att köra ett specialprov i enduro vid crossbanan provet ingår i 4-dagars tävlingen som utgår ifrån Ånaboda i år.
Ca.100-150st kommer att köra.
För er som vill komma och titta ser vi hellst att ni går upp, för det kommer att bli trånkt där uppe i skogen.
Alla är hjärtligt Välkommna

#5 - - Simon & Viktor:

Hej! Den 3-5 Juli Kl:12-17 Kommer vi att ha loppis vid cafe´t. Det är allt från Antikt till nytt.
Mvh:Simon ô Viktor

#6 - - Lasse Nyström (Löa sk):

Ändrad Tid för endurotävlingen, start ca:kl.11.00

#7 - - lasse åby:

Kan någon hjälpa mig med en e-post kontakt med Christian Dam som är långt bort i väster?
Tack!

#8 - - Löa kultursällskap:

Löa kultursällskaps evenemang i sommar:
Lördag 14 juli:
Båtorientering. I år kör vi sjörövare/pirat tema. Klä ut er smycka båtarna, hissa Jolly Roger. Lös tipsfrågor längs ån och träffas ät och drick vid Ljungbergs kafe.
Lördag 21 juli:Pubkväll med Irländsk session
Lördag 28 juli:Pubkväll
Välkomna!

#9 - - Löa kultursällskap:

Vi är så glada över alla medlemmar och hoppas att ni vill bli med i år igen samt att nya medlemmar tillkommer. 50-lappen (årsavgiften) kommer bla att gå till en projektor att ha stationär i Ljungbergs Kafé, och när hösten kommer och vi alla kryper inomhus så kör vi igång med filmkvällar för våra medlemmar. Berättarkvällar i stearinljussken samt musikkvällar finns också med i planeringen för de mörkare årstiderna. Välkomna!

#10 - - Löa Bygdegårdsförening:

Takbygget vid dansbanan fortsätter fredag,Lördag, Söndag 6,7,8 juli kl 9,00
Då skall det målas läggas yttertaket och spikas panel.
Väl mött vi hoppas på god uppslutning.
MVH Löa bygdegårdsförening

#11 - - Ljungbergs Kafé:

På båtorientering den 14 juli kommer vi att servera pajbuffé,sallad, smör o bröd o kaffe, 75 kr, från kl 19.
På irländska kvällen kommer vi att servera rostbiff,
potatissallad, sallad, smör,bröd och kaffe och kaka,
100kr, från kl 19.
Endast förbeställning senast 2 dagar före evenemangen.
Mvh Kentha och Anna
Väl mött!

#12 - - Emma:

Lasse!
Christians email adress är :[email protected]
Men hörde att han nu inte hade tillgång till internet lika ofta som innan. Så det kan bli svårt kanske att nå honom via mail. Men men.. give it a go!

#13 - - Ingela Stark:

Stackars Mietek! Jag tänkte vi kunde samla pengar till en blomma el ngt i den stilen. Vad tycker byborna? En tjuga kanske räcker om vi blir många. Mietek har ju varit en del av Löa i många år och det kan nog värma med lite omtanke. Jag kan ta på mig uppdraget. Ni som åker förbi kan hoppa in till oss. Sista dag månd 9/7 tror jag blir bra. Hör av er med synpunkter!

#14 - - Sussie:

Utställning i kvarnen!!!
Jag har försökt att ringa till alla som ska ställa ut, men det är ju sommar och alla har inte varit anträffbara. Så nu vill jag bara informera om att vi ska träffas på fredag kl:14.00 i Kvarnen. Är det någon som inte har anmält sig och känner för att ställa ut så är det inte försent. Kom till Kvarnen på fredag (6/7) så får alla vara med.
Sommarglada hälsningar fån Sussie

#15 - - Löabygdens Hembygdsförening:

Ja, just det!
Det är ju hembygdsdagar nu i helgen, 7-8 juli. Glöm inte det!
Laxfisket i kvarndammen börjar kl 11 på lördag. Då öppnar utställningen i kvarnen också med allt från runstensformade bokhyllor till målning med filmjölk. Det låter som om det är mycket spännande som Sussie fått ihop.
Chans att vinna presentkort på Ljungbergs kafé blir det också. För dem som går vår lilla tipsrunda runt kvarndammen och svarar på lite lagom kluriga hembygdsfrågor. För vuxna och för barn. Tio för de stora och fem för de små kostar det. Lotterier blir det också, det har Eric W lovat. Korv och kaffe finns i "måltidens hus".
Kl 18 börjar spelmansstämman vid hyttan. Jeanette Lindmark är spelledare som vanligt och visst blir det jordgubbslotterier också.
På söndag kl 11 börjar gudstjänsten i hyttan. Med nyckelharpsmusik och kaffe på kyrkbacken som vanligt.
Snälla alla, håll tummarna för måttliga skurar!
/Stina

#16 - - Anonym:

Första bidraget till Mietek har kommit in. Hoppas att det blir fler.

#17 - - Britt:

Vad har hänt stackars Mietek, skänker gärna en slant, men jag vet inte vad som har hänt honom.
Britt

#18 - - Micke:

För alla er som inte vet om det så var Mietek med och spelade fotboll, det gick inte värre än att han bröt båda benen i höger ben. Oturligt nog för Mietek som var här för att försöka jobba ihop pengar till bilen som var inblandad i en olycka i Polen. Så vi tänkte ge honom någon enkel blomma eller dylikt och resten som ett bidrag.

#19 - - lasse åby:

Vilket fint initiativ av Ingela och Micke.
Det är lätt att ge ett bidrag till Mietek. Han kom hit redan 1989 och har blivit en fast medborgare i Löa. Nu är frun Margorata och sönerna Pjoter och Micho och svågern Gregor här.
Vi kommer alla att stödja Mietek så gått vi kan. Erling säjer att det blir en lång recovery - kan bli 8-10 veckor. Ett sort avbräck för Mietek och familjen.
Låt oss hjälpa med vad vi kan.
Lasse Å

#20 - - ulla ardesjö hesslow:

Hej alla Löabor!
Vill först av allt önska er alla en trevlig sommar!!
Lite sent, men..tack Elisabet E. o Lillemor A. för trevligt sällskap på resan till Lisa Lager på Fårö. Kul att vi fick hälsa på, Tack och lycka till med "tovning o turister" Erik & Lisa.
Ps. Söker en massaved-/timmerkälke, kompl. med skaklar till Bleika, har någon en som står oanvänd?? Vi hade en ledad variant i metall på 60-talet på Persgården..ska dra lite ris/ved. Vill du skänka eller sälja för en billig penning, vore jag tacksam. Grattis föresten alla nyblivna föräldar.
Ulla Ardesjö Hesslow
026-21 60 02 (sandviken)

#21 - - Lisa Lager:

Tack Ulla, det var jättetrevligt att ha er här. Nu på förmiddagen kom Babba och Nille och hälsade på. Det är så roligt att Löafolket kan leta sig hit. Välkomna alla som vill ha sol.
Emil skjutsade jag ner till Visbyfärjan nyss, han ska vila upp sig i Grekland en vecka innan han kommer åter. Löa tänker han besöka i augusti. Kanske jag också kommer en sväng då med.
Ha det så kul med pirateriet, jag fick lite inside information av Babba.. Jag kan avslöja att Glas Rövin var inblandad i pyrotekniska effekter.. Ska bli kul att få reda på hur det blev gnm Löabloggen(?)
Ha det så bra alla Löabor med omnejd.
ps ni har väl inte glömt att det är 100 år sen i år som hyttan slogs igen.. blir det ngt jubileumsparty kanske?

#22 - - Sofia Elvenäs:

Hallå Löa! Strömstad är kanon, men jobbet är ett riktigt slitgöra vill jag lova.... i förrgår jobbade vi från 09.30 till 01.30, för butiken fick leverans... pust och stön! Är på hemmplan den 20 juli igen, känns skönt. Nu ska jag njuta av ledigheten! Gött, som man säger här nere! Hej och tjo // Sofia.

#23 - - En ÄRLIG förfrågan från en FÖRUTSEENDE pirat:

Finns det plats över i någon båt på lördag utifallatt? Eller finns det någon som har en båt till övers som går att låna för tillresta båtlösa båtorienterare. Låt höra om detta på bloggen! Det skulle kännas lite ovant att bara ta en plats eller båt, trots att det är pirattema...

#24 - - Christian:

Hej Loa. Jag kommer hem i slutet av juli, vilket innebar festplanering for eran del,he he. Lasse, var det nagot speciellt du ville mig? Skriv ett mail till mig i safall.
Ha de sa gott allihopa sa ses vi snart igen! Choo choo

#25 - - Lindstedtarna:

Hej alla vi känner! En undran och en önskan på samma gång: har någon en våningssäng att sälja? Ring då omedelbums: 0580-30909 eller 070-54 65 125 tack!

#26 - - Ingela Stark:

Hej igen, alla löabor! Vi flyttar fram sista-dagen-Mietek-bidraget till fredag (13/7). Det är många som är/har varit borta och som kanske vill vara med. Det har kommit in en hel del pengar. Jag kommer att skriva här på lördag hur mycket det blev.

#27 - - Ingela Stark:

Hej mina gamla elever Jonna, Kattis och Alex! Ni är otroliga! Jobbat och sparat för att kunna göra denna resa. Jag önskar av hela mitt hjärta att ni får en superupplevelse. Den kommer också att väga tungt i bagaget i framtiden, det är jag säker på. Skriv fler gånger på bloggen! Jag är sååååå nyfiken. Ha det bra!

#28 - - Ljungbergs Kafé:

BÅTORIENTERING -07. LÖRDAG 14 JULI KL 17.00.
DET KOMMER ATT FINNAS 2 PRISKLASSER ETT FÖR BÄSTA UTKLÄDNAD AV BÅT M BESÄTTNING, PRISET ÄR ETT VANDRINGSPRIS FRÅN SOLAB.
DET 2:A PRISET ÄR FÖR ERAN ALLMÄNBILDNINGEN I SJÖRÖVAR OCH PIRATÄMNET SÅ PLUGGA PÅ NI HAR 6 DGR PÅ
ER, ETT FINT PRIS FRÅN LJUNGBERGS KAFÉ VÄNTAR.
PÅ KVÄLLEN BLIR DET PUB OCH MAT PÅ KAFÉET FRÅN KL 19
MAT FÖRBESTÄLLES SENAST TORSDAG PÅ TEL 30032.
VÄLKOMNA.
MVH ANNA O KENTHA

#29 - - Löa Bygdegårdsförening:

Torsdagen den 12/7-2007 kl 1800
Kommer sista rycket för iår att gå av stapeln med dansbanetaket vid bygdegården.
Hoppas att många känner att dom vill vara med och färdigställa det hela.
MVH Löa bygdegårdsförening.

#30 - - Anne-Marie Lie:

Ett stort grattis på födelsedagen Lillemor hoppas du blir väl omhändertagen av din familj.
Vi önskar dig en fin dag Anne-Marie och John

#31 - - Stina Gottliebsson:

Tack alla som på olika sätt ställde upp för Hembygdsdagarna. Med lax, bakning, utställning, försäljning, köra bord och stolar och allt annat som ska till. Och vädret höll sig ju måttligt i alla fall, så de flesta verkade nöjda.
Tipsfrågorna sades vara svåra, men det var ju inte meningen att alla skulle vinna presentkortet på Ljungbergs. Nu gjorde Maria Lindstedt det med 10 rätt. Fyra hade åtta rätt och av dem gissade Annette Alexander närmast på kattens vikt. Den var 4,1 kg. Övriga pristagare blev Ulla Johansson, Roland Lindqvist och Britt Carlsson.
På de nio barnfrågorna fick Jesper och Andreas Arvidsson båda full pott, men Jesper bedömde kattens vikt bäst. Tre med åtta rätt kom Lina Aronsson.
Rätt svar på frågorna:
1. Kalk behövs i masugnen förutom järn och kol.
2. Gustav Vasa var regent 1535
3. Järnåldern i Norden började 500 f. Kr enligt Montelius.
4. Ottar Trallings levnadssaga har skrivits av Fredric Cederbogh.
5. Det finns 2 malmbaserade masugnar kvar i landet (Luleå och Oxelösund)
6. Västmanlands läns landshövding heter Mats Svegfors.
7. Vägen mellan Hudiksvall och Ödeshög kallas Bergslagsdiagonalen.
8. Västmanlands landskapsdjur är rådjur.
9. Det bor ca 275 000 människor i Örebro län
10. Karl-Erik Forsslund var född i Kopparberg.
11. Engelbrekt mördades på en ö i Hjälmaren, Gökholmen.
12. En liter guld väger 19,3 kg.
Barnfrågorna:
1. I Löa hytta tillverkades det järn
2. Slaggstenen kunde man ta med sig hem för att värma huset med.
3. Förre rektorn i Löa skola heter Lennart Larsson
4. Löa skola byggdes 1909
5. Lassemaja var en tjuv i kvinnokläder
6. Bollarna i Löa bollrace var brandgula
7. Kräftor fiskas i augusti.
8. Kräftor är svarta innan de kokas
9. Bryggan vid bron har funnits i 3 år.
I övrigt kan jag meddela att skogen är full av kantareller!
Hälsningar
Stina G

#32 - - Åsa Carlsson:

Kan inte låta bli att kommentera "rätt svar" på fråga 11, mellsabo som jag numera är.
Engelbrekt mördades på Västra Sundsholmen, numera kallad Engelbrektsholmen. Slottet strax bredvid heter Göksholm. Någon Gökholmen finns inte...

#33 - - Cornelis:

Är det någon som har plats i sin båt för en extra pirat? Då skulle jag bli jätteglad.
Glada pirathälsningar från Cornels.
Tel:300 10

#34 - - Stina Gottliebsson:

Jojo, så går det när man försöker göra sig märkvärdig! Du har naturligtvis alldeles rätt Åsa. Någon Gökholmen existerar säkert inte, i alla fall inte i Hjälmaren. För säkerhets skull vill jag betona att rätt svar på tipsfrågan var att Engelbrekt mördades på "en ö i Hjälmaren". Något namn på den frågade vi inte efter. Det var bara nu när jag skrev in svaren på bloggen som jag försökte demonstrera lite överkunskaper. Men tji fick jag, tjock vart jag, sen sprack jag! Men det var ju i alla fall rätt fågel.
Stina

#35 - - Sussie:

Min son har nog drabbats av tillfällig förvirring för telefonnummet är fel. Det rätta är 303 10.

#36 - - Stina Gottliebsson:

Mer angående tipsfrågorna.
Jag skulle ju också säga att Annette, Ulla och Britt har fina priser från Dalvikskvarn att hämta. De finns här hemma på Petters och Tor sitter ju mestadels vid köksbordet och kan lämna ut. Eller ring 302 55 el 198 90 så får vi göra upp något möte.
Stina

#37 - - Anne-Marie Lie:

Hej kära Löabor. För er som minns Edvard Matz han som bl.a. skrev manus till "Lasse Majas äventyr" vill jag meddela att han har somnat in 85 år gammal på årets ljusaste natt midsommarafton.

#38 - - Anonym pirat:

Det går ett rykte i Pirate bay, att den som kölhalar one eye lie, erhåller ett glas rom i baren.
Stämmer det Kentha Sparrow?

#39 - - Jonna, Kattis, Alex:

Hej! Vi har nu kommit till ratta i Jersey efter nagra dagars hemlangtan dock. Skolan har borjat och allt rullar pa fint. Vadret skulle kunna vara nagot battre...men nu ska vi inte klaga (isafall nasta vecka om det inte har blivit battre). Men trotts vadret ar Jersey en jatte fin plats, stranderna ar mycket fina, husen ar sma och gulliga och ar byggda av sten, har inte sett ett enda av tra :O En sak som ar mycket irriterande ar nar man ska aka buss och forsoker ga pa, pa "fel" sida av vagen. For ovrigt finns det en viss stamning over Jersey som ar mycket lugnande, allt har ar mycket avslappnat...
Vi aterkommer...ha det bra alla loabor och alla andra som laser detta! :)

#40 - - Kentha Sparrow:

Egentligen ska jag inte kommentera ditt inlägg, eftersom du är anonym men jag gör ett undanatag i detta speciella fall. Det stämmer att man erhåller ett glas rom om man kölhalar one eye lie på en vanlig båt men skulle det röra sej om en flottliknade variant så erhåller man en flaska rom.
Mvh Kentha Sparrow

#41 - - Besättningen på BLACK PEARL:

Skäpp Å hoj! På lördag blir det skoj!

#42 - - Besättningen på BLACK PEARL:

oj hade ögonlappen på mig....
Skepp Å hoj! På lördag blir det skoj!
Nu ska jag gå och fernissa träbenet!

#43 - - Black Pearl:

Vi seglar i dimma...dit för att vinna.
vi lägger till i hamn....två av oss med knepiga namn.
så om namnen på vandringspriset skall stå...stavas christopher med ch...ph.
den andra piraten med skägg...stavar med "z" i Zeb.

#44 - - Kapten Krook:

Vad är det här nu för tok?
på pokalen ska det ju stå kapten krook...
Strunt i z och ph eller vad de nu heter
för krook vinner ändå i både
kunskap och meter...

#45 - - Anonym:

hur tuffa ni än tror ni ska vara så har ni alla samma svaghet, tjejer....

när ni tror ni finner är det bara vi som kommer nära och försvinner!!!!!
vi kommer lätt att vinna!!!!!
dem fem brudarna

#46 - - Sjörövarfabbe, kapten på M/B Gun:

One eye lie, din sista stund är kommen. Du ska på plankan(1"4) vandra efter en kölhalning.
Kentha Sparven kanske får en tur på plankan han med, vem vet, förutsatt att den håller för One eye förstås.

#47 - - Kentha Sparrow:

Pirater!!! Kentha Sparrow ni inte röra
om ni med 1:a priset ha att göra
Jurymedlem som han är
så det är bäst att hålla honom kär
En muta eller sjöravarskatt tas gärna emot
men dock inte ett vrak eller skrot
Vi syns imorgon kväll
Kom ihåg att vara snäll
Mvh Kentha Sparrow

#48 - - Ljungbergs Kafé:

Värt att tänka på!!!
Ta icke med egen dryck inom Ljungbergs område, gäller alltså uteserveringen och inne i kaféet.
Eftersom vi har alkoholservering så är det viktigt att följa dessa regler, för fortsatta tillställningar. Ser fram emot en trevlig kväll.
Mvh Kentha o Anna

#49 - - Britt:

Angående tipsvinst vid metardagen.
Jag skänker min vinst till julmarknaden, men äran av att lyckats svara någotsånär rätt på frågorna den skänker jag inte.
Britt

#50 - - one eye lie:

det är mycke snack från småbåtar nu
men när vi möts öga mot öga, he-he,
så kommer ni att inte vara så tuffa
VitaLieBröderna
(härskare på sör- och norrsjön sedan 1300-talet)

#51 - - Black dragon:

hotet är närmare än ni tror...
hälsar piraterna på black dragon från sydligare breddgrader.

#52 - - Ingela Stark:

Hallå alla löabor (inklusive pirater)! Mietekpengarna inbringade 1020 kr. Roligt! Det är säkert flera som vill vara med och överlämna pengarna, så därför träffas vi i morgon, söndag, kl 11.00 på parkeringen vid rastplatsen.

#53 - - Kentha Sparrow:

Bomber och granater
Vakna alla pirater
Jag vakna av den unkna lukten
One eye lie är lös här i bukten
Om vi är tillräckligt många
Vi honom kan fånga
Kentha Sparrow

#54 - - Kentha Sparrow:

Pirater!!!
Vilodag idag, så sov ruset av er efter sjöslaget igår, bra jobbat. Förresten så erhöll Anette Bogland
ett glas rom i baren för sin kölhalning av lie, väldigt bra jobbat Anette.
Mvh Kentha Sparrow

#55 - - Löa Kultursällskap:

Löa Kultursällskap vill tacka alla som medverkade i vår båtoriebtering igår kväll. 31 båtar medverkade och många hade lagt ner mycket tid och arbete på sina skepp och utstyrslar. En eloge till er!! Vinnaren av vandringspriset för bästa utstyrsel/utklädsel gick till Black Pearl med Jack Sparrow & crew. Bakom förklädnaderna dolde sig Zeb och
Christopher Söderlund,Mattias Roth och Kalle Söderlund. Grattis till er!!
Vinnare av båtorienteringen med 8 rätt blev
(efter en utslagsfråga mot Kapten Lie)
Lars Larsson med sin besättning Anna Martinsson, Arne Larsson och Arnes bror Bengt. Grattis till er!! Här kommer de rätta svaren:
1.Vem kallades gentlemannapiraten?
Svar: Francis Drake
2. Det finns pirater än idag. Var är de vanligast förekommande? Svar: Afrikas horn, Malackasundet, Kinesiska sjön.
3. Varför tvingade pirater fångar att gå på plankan? Svar: denna metod användes ej av pirater.
4. När var piraternas gyllene århundrade?
Svar: 1500-1600-tal
5. 1983 gjordes en komedi om pirater där Monthy Python ansvarar för en stor del. Vad heter filmen?
Svar: Yellow beard
6. Hur blir man piratkapten på ett skepp?
Svar: Genom demokratiska val.
7. I Pirates of the Caribbean finns en karaktär som heter Will Turner. Vad är hans yrke?
Svar: Smed
8. Vilken av dessa figurer hör hemma i boken Skattkammarön? svar: Kapten Flint
9. en känd rockare medverkar i en piratfilm som kom i år. Vem? Svar: Keith Richards
10. Vem skrev Skattkammarön?
Svar: Robert Louis Stevenson
Välkomna även nästa Lördag till ett nytt kultursällskaps evenemang i kafe´t. Det blir irländsk session med
bl a Lasse Larsson, Ulf Dus och Tullamore brothers. Välkomna till en trevlig kväll. Löa kultursällskap

#56 - - Johan Persson:

Teatern behöver hjälp!
Finns det någon som har en typ hästkärra (fyra hjul och dragstång), lämpad för persontransporter(10-15 pers) som går att dra med en fyrhjuling.
Om ni vet någon man kan ringa eller om ni har en själva som ni kan tänka er att hyra/låna ut så ring mig på 070-5307503. Obs behövs från torsdag till söndag denna vecka.
/ Johan

#57 - - Eva Dam:

Byggnadsnickare Per Sander åtar sig gärna
snickerijobb under v. 30,31,och 32
ring mobilnr. 076-8004764
Svärmor Eva Dam

#58 - - Camilla:

En nyfiken storasyster sitter här på Lidingö och undrar om det kommer att finnas några foton från båtorienteringen att skåda? Vill så hemskt gärna se besättningen från Black Pearl och brorsan Mattias.
Verkar ha varit en hejdundrande kväll !
Trevlig sommar på er alla löa-bor/Camilla

#59 - - Camilla:

Så där, nu har jag fått nyfikenheten stillad/ Camilla

#60 - - One eye Lies bror:

Kul att ni använde pirat-temat i Löa. Nordic Show´s "Karibiens pirater" på Gröna Lunds Lilla Scenen hade nog haft glädje av att låna några pirater från Löa ån.
http://www.gronalund.com/www/lib/files/upload/posts/post_18_1177391777.pdf

#61 - - Kentha O´malley:

Ifall man är intresserad av mat till irländsk afton
på lördagkväll är det bäst att boka, redan 80st beställda. Vi tar in högst 100 st på mat. Vi kommer dock att ha korv m bröd för försäljning.
see you

#62 - - Eva Österberg:

Är det någon som vet vem som är ansvarig för timmerstugan vid kvarndammen. Det skulle vara trevligt med lite inredning t.ex. en väggfast våningssäng på kortsidan längst in, väggfasta sittbänkar på långsidorna, kanske något som dom större grabbarna kan fixa om det finns material.Annars kanske någon har någon eller några våningssängar, ett köksbord, sittbänkar, lite bräder och spik.

#63 - - Anonym:

Heja alla glada Löabor + pirater. Vilket härligt sjöslag! Fast man inte deltog i vattenkriget (det räckte med vår Herres egen vattenspridning) så var man upprymd flera dagar efteråt,men tyvärr har jag hört att det finns lite negativa saker såsom ballonger ölburkar mm på stränderna runt sjön och sommarstugefolket är inte glada att städa.
Heder åt alla som ordnar med aktiviteter i Byn vara vad det månde
Löa är mycket speciellt!!!!!!
Kopparberg är OK just nu i dessa dagar med Opera på Skäret,som Vi alla borde stödja med ett besök.
Ha det Gott i "sommaren"
Hälsningar Lillemor L på Björknäs

#64 - - Anne-Marie Lie:

Grattis Tobbe! Tårtan är på gång och presenten finns att hämta i Trosa. Ha en bra dag önskar vi alla dig från "Världens ände"

#65 - - Löa kultursällskap:

Tack Lillemor för att vi får veta både negativt och positivt. Vi ber folk runt sjön om ursäkt för att de fått skräp från vår båtorientering. Tuvviken,Larsviken och ån sveptes av våra klippor Babba och Nille,som under ett par timmar fiskade ballonger och burkar.
Vi ber också våra deltagare att vara mer naturvänliga, för vi vill väl alla ha skräpfria vatten att färdas på.
Jag vill också passa på att tacka för en jättetrevlig kväll igår på vår pubkväll med irländskt.
Mvh Löa kultursällskap/Astrid

#66 - - Trollen, från västra sidan:

Årets upplaga av Trollstigen är avslutad och allt är åter normalt. Trollen är snälla igen och Filijokus har slutat trollafram konstiga saker.
Tack till alla vänliga människor och väsen som gjorde årets föreställningar till en succé. Tomas Persson är en äkta tomte och är värd en stor bukett blommor och en applåd. Han älskar sin skog och vi är evigt tacksamma att vi får vara i hans underbara park, vi har get namn till flera områden som "älvängen", "sjönutanvatten", "barnätarudden" och "häxansskog". Trollen känner sig alltid som hemma och är lyckliga över att få husera i en sådan välstädad skog.
Men om ett år är vi säkert hungriga igen, Pokus var ju en liten tanig en, och då är vi tillbaka!
Vem vet, kanske till och med Oliver törs gå längre än till Reningrverket nästa år...
Tack också till Daniel, för lånet av kärran.
Vad det är lätt att bo i Löa!

#67 - - Kentha the Singer:

Imorgon lördag med start från kl 19 är det sista puben för sommaren på Ljungbergs Kafé. Löa kultursällskap kommer att arrangera en karoekekväll, kom och sjung. Kanske hittar vi någon ny förmåga med dolda talanger här i byn. Vi kommer att servera en italiensk buffé för 100kr sista anmälan idag fredag på tel.nr 0580-30032.
Välkomna!!
Kentha o Anna

#68 - - Gun Norling:

Hej! alla föräldrar som är med på storstädningslistan inför skolstarten.
Glöm inte bort att kontakta sammankallande i er grupp om ni ej har hört av denne ännu,så ni kan bestämma tid och dag för städning.Städningen får ske under v32.Nyckel finns i cafe´t hos Kentha och Anna.
OBS!Man kan inte skylla på att"sammankallande ej hört av sig"
Mvh Föräldragruppen

#69 - - Ned Kelly strathbogie Australia:

hej det ar strathbogie(jack) vi har et mote har i Australien. Dom ska opna en internet sida typ som loa bloggen. Och dom haller pa att sno lite idejer. hej da for nu helsnigar alla vid motet.

#70 - - LÖA SPORTKLUBB:

MÅNADSMÖTE
TISDAGEN DEN 7 AUGUSTI KL 19
LÖIADEN, 80 ÅRS JUBILEUM M.M.
VÄLKOMNA

#71 - - Löa Sportklubb & Löa Bygdegårdsförening:

Lördagen den 25/8!!!!!!
Löiaden på dagen, medaljutdelning på kvällen samtidigt som vi firar Sportklubben 80 år och inviger taket över dansbanan. Mat och dans!!
Mer information kommer!

#72 - - LUM:

Ville bara säga att Lum tänker fixa en bytardag i september. Förra året fick vi in mycket kläder till försäljning och hoppas på det i år med. Och även att det är många som vill komma och handla.
Inlämningen kommer att ska den 8 september och försäljningen blir den 9 september. Jag återkommer med mera tider senare. Så passa på nu på semestern att rensa ur garderoberna ( det är ju ändå så dåligt väder)så ses vi den 8 sep.

Till top