#1 - - Löa Fiskevårdsområde:


Löa Fiskevårdsområde håller årsmöte!
Tisdagen den 1 april kl.19 i Löa Bygdegård.
Efter årsmötesförhandlingarna bjuds det
på kaffe och tårta.
Välkomna!

#2 - - Anonym:

Tack snälla du som ställt tillbaka min cykel som varit försvunnen sen i höstas! Hälsningar Eva Lager

#3 - - Loisan:

Tack Helena på Löa Veterinärpraktik för ditt stöd o lugn när jag skulle ta bort vår gamla katt. Du är guld värd Kram /Loisan

#4 - - Andreas Elisson:

Hej!

Nån som vet vart majbrasan ska vara? Eller kan man fortfarande slänga ris på "flishögen" vid hyttan?

#5 - - Göran L:

Det är ingen flishög vid hyttan det är städat där.

#6 - - Anonym:

Hörde att majbrasan tas över av Bygdegårdsföreningen...?

#7 - - Anders & Sussi:

Den 20 och 21 april så öppnar vi fiskeloppisen.
Vi har öppet mellan 9:00 - 16:30.

Maila eller ring för mer info.

0769370180 eller [email protected]

Välkomna!

#8 - - Anders & Sussi:

Den 20 och 21 april så öppnar vi fiskeloppisen.
Vi har öppet mellan 9:00 - 16:30.

Maila eller ring för mer info.

0769370180 eller [email protected]

Välkomna!

#9 - - Löa Bygdegårdsförening:

Vi hade tänkt ha majbrasan vid lokalen,men efter inspektion av föregående eldplats finns fortfarande mycket brännbart kvar . Därför blir brasan vid slaggvarpen som vanligt. Dom som vill lägga på brännbart ris får göra det där. Vi har funderingar på att få hjälp med sponsring till fyrverkeriet samt lite lotteripriser ,så ni småföretagare i byn kommer med all sannolikhet bli uppringda för att få in lite allmosor till byn. Vi ser fram emot en välbesökt VALBORG med lotterier,kaffe,festis .tilltugg,korv m.m inte att förglömma naturligtvis vårsånger.

#10 - - Sofia:

Tänk vad en helg i Löa kan göra! Jag kom från storstan, storstadstressad och tom på energi, men åkte tillbaks 2 dagar senare med både energi, frisk luft och riktiga Eriksbergs-ägg i bagaget (och såklart en mamma-matlåda som jag ska avnjuta på lunchen idag!)
Tillbaka i pulsen och tempot, men laddar redan för en Löapåsk och hoppas att byn visar sig från sin bästa sida även då!

#11 - - alex:

idag drar cirkelträningen igång igen efter ett litet uppehåll :) välkomna!

#12 - - alex:

ändrade planer! förlåt för snabbt återbud, men ligger nerbäddad i sängen med sjukdom så det kommer tyvärr inte bli någon träning idag.. får satsa på nästa vecka istället.

#13 - - Eva Persson:

PERSSONS MAGASIN öppnar den 10 maj, kl 12-16.
Under maj, är det öppet lördag, söndag. Grupper är välkomna även andra tider, bokas på tel. 0580-30000.
Ni som vill lämna in saker för försäljning är välkomna v.19. 5-8 maj, vänligen ring oss innan ni kommer.
Ni kan också lämna in saker senare under säsongen om ni så önskar.
Vi önskar att det ni lämnar är helt, rent och prismärkt.
Besök gärna vår hemsida www.perssonsmagasin.se

Välkomna önskar Carl-Eric och Eva

#14 - - Jonas Åby:

Hej Löabloggare.
Ska försöka få ut lite info om en Fiberanlutningsmöjlighet som ges i och med att Eon gräver ner sin elkabel från Löas djupa skogar ner genom Östra Löa via Sandfallet, Torpa, Flögfors och till Vasselhyttan.
Jag har Pratat med EON:s planerare Nils-Erik ,med hans uppdragsgivare och med Kommunens IT Chef Anders Widegren som har tagit tag i projektet. Han har kollat med Länsstyrelsen och det ser i dagsläget mycket ljust ut. Dom som bor inom ca 100 meter från där elkabeln grävs ner ska kunna få en fiberanslutning för 15000 kr. Bor man längre i från än 100 meter går det säkert att få en offert.
Det är viktigt att vi nu får ut info till alla som kan tänkas beröras av denna möjlighet. Så sprid detta vidare så fort som möjligt då Nils-Erik vill komma igång med grävning i Juni. De som är intresserade får gärna höra av sig till mig.
Jonas Åby [email protected] alt 070-5658896 el 0580-32013.

#15 - - Thomas Swed:

Nu har Löa nostalgidag en egen hemsida så välkommna in och titta.www.loanostalgidag.se.

#16 - - Valår 2014:

Känns det som att alla politiska partier liknar varandra? Kolla in denna nykomling: landsbygdspartiet.se eller partiprogrammet direkt http://www.landsbygdspartiet.se/files/partiprogram_landsbygdspartiet_oberoende_20130508.pdf

spännande tycker
Emma Westman

#17 - - Vi unga i Löa:

Som avslutning för ungdomsgården denna termin tänkte vi spela bowling och äta gott (Taco eller hamburgertallrik) på Hörnkrogen i Kopparberg
*Fredag den 2:a maj kl:18.00
Föräldrar ansvarar för dit och hemresa...Samåk gärna!
*Föranmälan krävs...
Senast tisdag den 22:a april till Päivi 070-2886532

#18 - - Löa Bygdegårdsförening:

Nu är det snart Valborg och vi ska sjunga in våren! Vi börjar festligheterna kl 19,30 och tänder brasan kl 20,00. Kom glada och hungriga för det kommer finnas gott om korv, kaffe och fikabröd. Endast kontanter som vanligt :) Vi ses vid slaggvarpen den 30 april kl 19,30

#19 - - ????????:

En undran: Är det inte bättre att det står om löafesten på skylten vid riksvägen som gynnar hela byn än att det står nåt som gynnar en person bara. Vad tycker resten av byn?

#20 - - Elisabet Elvenäs:

Hej du anonyma människa som har synpunkter på den fina "anslagstavla" som gynnar hela byn med omnejd.

Jag kopierade det som stod på mars månads Löablogg för att påminna dig om att det är upp till var och en att komma med annonsförslag. Eftersom du föreslår Löafesten som annonsidè så tycker jag att du tar kontakt med Carl-Erik Persson som upplåter mark, sköter annonsering och har ordnat så skylten är belyst samt vad jag vet även betalar elräkningen.
Han sätter nog upp det som önskas.
Skylten är och skall vara till för alla kreativa positiva evenemang som gynnar byn och det är väl trevligt att det finns en loppis, likväl som en Löafest eller mycket annat som händer i byn?

Postat av: Tips ang Löaskylten

Löaskylten på västra sidan av riksväg 50 ger möjlighet att väcka intresse för olika evenemang hos förbipasserande. Än så länge är det gratis att annonsera. Såsmåningom ska man fastställa en avgift, och pengarna ska gå tillbaka till Löbo, som finansierat skylten. Fler bokstäver behöver fortfarande köpas in. Men på det hela taget ska annonsören vara mycket kortfattad - man hinner inte läsa så många ord när man kör förbi. Önskemål om att disponera skylten lämnas in god tid, särskilt inför sommaren, så att man hinner pussla ihop ett rättvist schema. Denna info har inhämtats hos Carl-Eric Persson av Löabladet, men där fick den inte plats denna gång

#21 - - Eva Persson:

Tack Elisabet.
Vill bara komplettera med att Perssons Magasin har satts upp, när ingen annan har haft önskemål om plats.
Eftersom det är för få bokstäver är det svårt att skriva det som önskas. Carl-Eric jobbar för fullt för att ändra på det. De enda som önskat plats är Annas Kafé och Valborg och de ska sättas upp snarast bara bokstäverna räcker, C-E tillverkar provisoriskt i papper. Ingen annan har kontaktat Carl-Eric för en plats på skylten just nu. Det han tror snart kommer att bli aktuellt är Löafesten, Nostalgidagen och midsommar. Det vore bra om de som önskar plats kontaktar Carl-Eric på [email protected], så han vet vad det ska stå.

Hoppas att den anonyma undran är nöjd med svaren.

Carl-Eric och jag försöker dra vårt strå till stacken för att Löa ska fortsätta att vara ett fantastiskt ställe att bo på, det går lättare med uppåtpuffar än tvärt om.

#22 - - Alex:

Har fått kvällsjobb idag så jag kommer inte kunna hålla i träningen. är det någon annan sugen där ute som vill hålla i den så får ni mer än gärna göra det:) det är bara ni hör av er till mig eller loisan så fixar vi så ni kommer in :)

#23 - - Camilla:

Jag vill ge en stor eloge till de som har gjort den fina promenadslingan efter ån!!
Toppen!!:)
Camilla S

#24 - - Alex:

Är det någon där ute som vill träna på måndag även om det är röddag och påsklov? Släng iväg ett sms te 0730257212 eller skriv här så jag vet om det kommer bli något. Jag jobbar dag så vill ni träna så kör vi :)

#25 - - Vi på Skogalund...:

...undrar om någon äger en rödhårig hankatt? Han är hemma hos oss dagligen och slåss med Våran katt, äter upp hennes mat och märker revir överallt... Han har varit här i flera veckor... Vi försöker jaga bort honom men han verkar tro att han bor här, vet någon vems den är så hör gärna av dig! :-)

#26 - - eva dam:

Problem med katt på Skogalund!
Tag kontakt med katthemmet "Hopp för hemlösa"
de finns i silverhöjden. Det gjorde jag när vi hade besök av en katt, som numera bor i östra Löa.
De kom o hämtade, inga problem.
Eva Dam.

#27 - - Henrik Alexandre:

Fotboll LÖA IP kl 19:00 tisdagar. Vi börjar nu på tisdag och håller på så länge intresset fortfarande finns kvar!

Ses där

#28 - - Alex:

Jag hoppas det finns någon träningssugen för ikväll kör vi mellan 18- ca 19. Nu är påskledigheten slut och snart dags för strandhäng och inte vill vi väl ligga i vassen iår. Så nu kör vi sista rycket!

#29 - - Henrik Alexandre:

Ingen innebandy för barn från 3:e klass till 6:an 1 maj. PGA att jag jobbar och ingen kan ta ansvaret denna torsdag.

Kör igen torsdagen den 8:e maj. Är det lite folk så blir detta sista gången.

#30 - - Ledsen mamma:

Jag vet inte om detta är rätta forumet för att ta upp detta. Men vill bara säga det till alla Löabor att ja vi bor trångt men vi har löst det så det finns plats att " gå undan " och får vara i fred. Barnen trivs här och vill inte flytta.Jag vet att det " sticker " i mångas ögon och tror att vi är jättekonstiga, dåliga föräldrar osv bara för vi bor så här och för att vi har många barn MEN vi är precis som vilken familj som helst. Barnen mår bra och är glada. man ska inte döma hunden efter håren. Ja vi är inte ute mycket på vintrarna men nästan varje dag på somrarna . jag har också fått kännedom att det pratas att jag har ett barn det är " fel på " vilket jag antar att ni menar min son som är autistisk han är en jätte go o härlig unge fast kräver stora rutiner o procedurer vilket gör att vi inte kan göra vissa " normala " saker utan vissa saker ser troligen konstiga ut i vissas ögon. så för att inte göra detta för långt vill jag säga kortfattat döm inte utan att veta all fakta först. Är det nåt ni undrar över fråga mig rakt i ansiktet ist för att sprida antaganden och lögner om mig o min familj. Nej vi går inte på byns sammankomster o dyl för vi känner oss verkligen inte välkomna i denna by och vi söker givetvis efter annat boende men som vår situation ser ut i dag så måste vi vänta . Så snälla gör inte vår tid här till ett helvete för nåt ni inte har en aning om för det ni gör skadar barnen mer än ni anar. Några av barnen vill inte ens gå ut på gården för de känner sig " stirrade på " / Mvh besviken mamma

#31 - - Annas Kafé :

Imorgon kl 11 öppnar vi för säsongen igen:)
Vi kommer att ha öppet helger och långhelger i maj.
From 1 juni har vi öppet alla dagar.

Välkomna/ Anna och Kentha

#32 - - Fanny o Martin:

Hej!

Vi vill fortfarande ha massor att fylla ut den nya tomten med om det är någon som har över. Det är bara att komma och tippa!

Ring Martin om ni undrar över något, 070-499 09 28.

Ha det gott!

#33 - - Nina:

Hej! Har stuga i Torpa på andra sidan sjön och kommer upp med två av barnen idag för att fira Valborg. Kommer ni att ha någon brasa i Löa? Var och när?

#34 - - Nina:

Såg nu längre upp att det börjar 19.30. Men var ligger slaggvarpen?

#35 - - Anonym:

Slaggvarpen ligger mittemot Löa hytta!

#36 - - Nina :

Tack!

#37 - - Mona:

Tack så jätte mycket du som kom och gav mina barn glass . Tyvärr var jag på sjukhuset vid tillfället . Jag vet inte vad du heter men är iaf mycket glad över din gest <3

#38 - - Fiskeligan:

Idag 1 Maj startar fiskeligan. Iår är de 7 året vi kör den. Regler finns uppsatta lite varstans i byn, B.l.a på golfkiosken och så ska de bli en ny anslagstavla vid båtiläggningsplatsen. Priser till alla som väger in godkänd fisk. Lite fakta.. På de 6 år vi haft ligan har 179st godkända fiskar vägits in. Största gäddan hittils är på 8.51kg gösen är på 5.33kg och abborren är på1,93kg. Lycka till önskar Roger Welamsson och Daniel Gunnarsson

#39 - - Löa Bygdegårdsförening:

Vi vill tacka alla sponsorer till fyrverkeriet till valborg + alla som skänkte priser till vårat lotteri och till er som bakade o till Johan som fixade ljudet. Ett tack även till Christian o Astrid som höll i vårsångerna och till vårtalaren Julia Ardesjö. Och framför allt ett tack till er som trotsade regn o kyla och kom :)Vi hoppas att värmen kommer tillbaka./ Löa Bygdegårdsförening

Till top