#1 - - Anonym:

Hej!
Välkomna på "prova på" pass i lokalen ikväll kl.18.00. Emelie kommer att köra ett Shabam pass. (typ Zumba)
Hoppas vi blir många :-)
Mvh Maria

#2 - - Annas Kafé:

På lördag den 5 juli kl 18-01 kör vi andra sommarpuben:-)
Trubadur duon från Örebro Tommy Mo kommer att underhålla oss på utescenen ( för nu kommer väl sommaren igen)
För de som vill se kvartsfinalerna i fotbolls-VM, så har vi storbilds-TV inne i kaféet.
I baren står snyggingarna Kentha och Johan Håkansson;)
Vi kommer även att få besök av Nora brygghus som kommer att sälja sin öl hos oss. Roligt tycker vi:)
Kvällens erbjudande är kycklingsallad, smör, bröd och en Nora brygghus öl för 100kr ( inkl entré) Maten förbokas på 0580-30032 senast den 4 juli men gärna tidigare.
Endast entré 50 kr

Välkomna till en kväll för alla:)

#3 - - Anonym:

Hembygdsföreningen informerar:
Lördag 5 juli går årets spelmansstämma av stapeln. Vi håller som vanligt till i hyttan. Kaffe och smörgåsar finns att köpa och vi hoppas även på att det finns jordgubbar till jordgubbslotteriet.
På söndag 6 juli kl. 11.00 är det dags för gudstjänsten i hyttan. Hembygdsföreningen bjuder på kaffe. Laxfisket i kvarndammen är i år inställt.

#4 - - Anita:

Jag har en Samsung Galaxy Young mobiltelefon till salu den är ny vit och nypris 895kr,jag säljer den för 400kr. passar åt en ungdom.Det finns kvitto och garanti på den.Hör av er till Anita 058030129.

#5 - - LÖA SPORTKLUBB:

Simskola vid Norrsjöns Badplats, Löa

Start o inskrivning måndagen den 7 juli kl 10

Öppen, Måndag – Fredag t.o.m 25 juli

Tider meddelas vid inskrivningen.

Aktiviteter: Lek o plask, simskola och märkestagning.

Simlärare: Fanny Ericsson 076- 828 88 32
Moa Söderlöf 073- 050 49 60

Välkomna att delta.

#6 - - redaktionen Löabladet:

Vi har med stor glädje äran att berätta om att Löabladets första "graviditetsmage" har sett dagens ljus! Grattis Emil och Towa till er dotter och grattis Amadeus till din lillasyster Flickan föddes idag och vägde 3570g och längden var 51cm! Så fantastiskt att våra ögon tåras!

#7 - - redaktionen Löabladet:

Och så var det dags igen! Grattis Christopher Söderlund och Sara Shumilov till er lilla Isolde som föddes tidigt i morse!

#8 - - redaktionen Löabladet:

Ännu en Löababy är född! Grattis Line och Zacke till er son!!

#9 - - Daniel Gunnarsson:


Barn och Ungdomar i byn. Jag har fått tag i ett fullstort biljard bord som står på magasinet här, allt finns bara komma hit och spela när ni vill. Finns även en stereo och piltavla där. Är jag hemma och de är lugn blir jag gärna med själ. Ring mig innan, eller kom förbi så visar jag vart de står. 0730306166. P.s även äldre får ju spela :-).

#10 - - Löa bygdegårdsförening:

Hej till salu hemved i 3 meters längder blandved halvtorr 200;- m2 finns ca 25 m2 kan även säljas i mindre poster ring Lasse Elvenäs 0702857822 el skåneper 0703729647

#11 - - Annas Kafé:

Pub ikväll med trubadurerna Tommy Mo från Örebro som spelar på utescenen . Nora brygghus kommer och lanserar sin öl. Fotbolls-VM på storbilds TV inne i kaféet. Johan Håkansson och Kentha i baren.
OCH FINT VÄDER:)
Kan det bli bättre?

KL 18 börjar det.
Välkomna ner och svinga en bägare eller två!!!

#12 - - Sanna Vikström:

Hej! Jag söker ett hus/stuga för fritids/året runt boende för egen räkning. // Sanna Vikstöm

#13 - - Daniel Larsson:

Det här är så jävla roligt när man får höra en jävla massa anklagelser mot ungdomarna i byn! Så gått som varje vecka hör man nya rykten! Som bland annat om att jag är inblandad i den här skiten! Man tröttnar på att höra saker som man inte är inblandad i! Visst bland annat jag är ute ganska mycket på nätterna men betyder det att jag måste gå runt och förstöra eller ta massa saker? Och som Johan Persson skrev på Facebook så händer det för det mesta saker mellan där Annica och Bosse bor men betyder det att jag eller Oscar är inblandad? Det sprids rykten hit och dit i den här byn! Men hur skulle det kännas om du blev anklagad för saker som du inte gjort en gång i veckan? Det känns långt ifrån bra! Innan du startar ett rykte nästa gång så tänk efter jävligt noga om det verkligen är värt det! Jag gillar inte alla i byn men betyder det att jag går och startar en massa rykten om dom jag inte gillar? Istället håller jag bara käften och låter bli istället för det känns inte bra för den som ryktet handlar om! Och tro mig! Det borde jag veta vid det här tillfället! 
Mvh Daniel Larsson

#14 - - Anonym:

Bra skrivet Daniel! Tyvärr är de så i den här lilla byn. Har man en gång gjort något eller blivit misstänkt för att göra något, så blir man sedan misstänkt och oskyldigt anklagad för ALLT!

#15 - - Bosse Larsson:

Ni som hoppar mina grabbar, kom till oss föräldrar istället för att starta massa dumma rykten! Det är för mycket skit prat bakom ryggen i den här byn! Speciellt du Johan Persson, kom med fakta istället för att skriva på Facebook och anklaga mina söner för något som du inte vet om!!

#16 - - Therese:

Tänk hur det var i början när Löabloggen startade. Då kunde man få information och läsa roliga inlägg från bybor.Nu känns det snarare tråkigt att gå in på sidan. Bestäm träff o snacka ut om bekymren, så slipper alla läsa om alla tråkigheter.

#17 - - Familjen Rydberg:

Tisdagen den 8/7 kl 18:27 kom vår son Viggo till världen <3

#18 - - eva österberg:

Vill bara ge en eloge till alla som utnyttjar planstugan unga som gamla, ni är jätte duktiga på att plocka upp efter er./Städerskan

#19 - - Annas Kafé :

Nu på söndag kör vi pub från kl 19 till sent. Vi kommer att visa fotbolls-VM finalen på storbilds-TV. Matchen börjar kl 21.
Kvällens erbjudande: Hamburgertallrik plus en stor starköl/läsk för 100kr/75 kr. Mat förbokas på 0580-30032.


Välkomna/ Messi

#20 - - eva österberg:

Vill bara ge alla som använder planstugan en stor eloge, gammal som ung, ni är jätte duktiga på att plocka upp efter er./ städerskan

#21 - - Annonym:

Det står inget om att Kenta står i baren ikväll så vi hoppas på det bästa...Att han håller sig undan :).

#22 - - Annas Kafé :

Tack till alla som kom till fotbollskvällen igår.Roligt!!!
Nu laddar vi upp för den 26 juli med båtkarnevalen och irländsk pub. Två flugor i en smäll:-)
Undrar vad man ska klä ut sej till år?

Mvh Messi(as)

#23 - - Fiskeligan:

Nya fiskar som är invägda. Börjar med Gös. Martin Hjelm har fått en på 4.27kg i sörsjön. Abborre. Micke Carlsson har fått en på 0.81kg. Cristofer Söderlund har fått en på 0.71kg och en på 0.87kg. Och så har vi 2 nya gäddor. Cristoper Söderlund har vägit in en på 4.04kg. Fredrik Alexandre har vägit in en på 5.25kg. Med den gäddan leder han även störst fisk så här långt. Fiska på. Nya fiskelistor ska göras. Lycka till. Daniel / Roger

#24 - - Sofia:

Daniel & Roger, gills näbbgäddor? I så fall skulle jag vilja väga in mig själv på 64,4 kg. Den borde jag nästan få ledningen på va?

#25 - - Stina Gottliebsson:

Hallå Ruben var är du?
Nu har vår röde Ruben varit borta en vecka. Tidigare när jag efterlyst den ståtlige kattfarbrodern via bloggen har han straxt kommit tillbaka. Kanske fungerar det den här gången också. Läser du detta själv, Ruben, måste du ju förstå att såväl matte och husse som Pella längtar efter dig. Husse tycker visserligen att det är bra om han kan lägga sitt pussel utan att du sparkar sönder det för honom, men han blir ändå glad om du kommer hem igen.

#26 - - LÖA SPORTKLUBB:

INBROTT, NATTEN TILL TISDAGEN I KIOSKEN VID
NORRSJÖNS BADPLATS
STULET, EN VÄSKA(MÄRKT, FÖRENINGSSPARBANKEN)
INNEHÅLLANDE PÄRMAR O NÄRVAROLISTOR FÖR SIMSKOLAN
SAMT 2000 KR I KONTANTER.
HÖR AV ER OM IAKTTAGELSER TILL 070-538 17 03

#27 - - Stina Gottliebsson:

Det funkade den här gången också!
Ruben är hemma igen. Husses pusselbitar ligger på golvet och alla köksstolar är upptagna. En katt och fyra stolar, men var man än tänker sätta sig är han där före!!?? Vi är alla så glada, men var han har varit berättar han inte.

#28 - - Fiskeligan:

Näbbgäddor räknas tyvärr inte SOFIA ELVENÄS ;-).

#29 - - Anonym:

Grattis till Elin och Janne Johansson som igår blev föräldrar till en liten flicka :-)

#30 - - Camilla Söderlöf:

Jag tror minsann bloggen skulle ha en sida där man kunde lägga ut bild o text på nyfödda här i byn!:) Så kul att få läsa såna glada nyheter här på klotterplanket!
Så jag passar på o skriva att våran lilla son Neo föddes den 7 januari o vägde 4185g o var 51 cm lång.

#31 - - Annas Kafé :

På lördag under och efter båtkarnevalen kör vi sommarens sista pub. Kl 18 kommer Erica Herren att framträda på vår utescén och därefter blir det Shamrocks från Örebro, ett 5 mannaband att spela irländsk musik. Det kommer att bli folkligt och festligt. Vi kommer att servera en italiensk buffé från kl 18. Förbokas senast på torsdag på 0580-30032.
Pris: 125 kr inkl entré
Endast entré 50 kr(från kl 18)

Välkomna/ Anna o Kentha

#32 - - Anonym:

Idag blev Aron och Petra Hedenius föräldrar till en liten pojke på 3270g
Stort grattis till er!!

#33 - - Annas Kafé :

OBS OBS OBS!!!

Hej alla ni med båtar!!

Våran slang för värmepumpen som ligger i ån har flytit upp till ytan och blivit kapad av en propeller. Vi kommer att försöka att åtgärda det så fort som möjligt men under tiden ber jag er att köra försiktigt nedanför reningsverket. Vi har markerat var slangen flyter med olika märken. Det går bra att köra vid sidan om markeringarna. Förhoppningsvis blir vi klara imorgon eller övermorgon med reparationen. Tänk på att den kan flyta upp på fler ställen.

Mvh Kentha


#34 - - Annas Kafé :

OBS OBS OBS!!!

Hej alla ni med båtar!!

Våran slang för värmepumpen som ligger i ån har flytit upp till ytan och blivit kapad av en propeller. Vi kommer att försöka att åtgärda det så fort som möjligt men under tiden ber jag er att köra försiktigt nedanför reningsverket. Vi har markerat var slangen flyter med olika märken. Det går bra att köra vid sidan om markeringarna. Förhoppningsvis blir vi klara imorgon eller övermorgon med reparationen. Tänk på att den kan flyta upp på fler ställen.

Mvh Kentha


#35 - - Blogred:

...Camilla har en poäng - jag gör Gärna en uppföljning på det förträffliga Löabladets tema barn i byn - skicka bilder så lägger jag ut...

/Bloggred

#36 - - Camilla:

Vilken adress ska man skicka bild till?:)

#37 - - Anonym:

Camilla och ni andra - skicka bilder till:

[email protected]

Vore sååå kul för oss andra att se!

#38 - - Annas Kafé :

Hej på er!

Det kommer att bli mycket folk på irländska puben på lördag och därför behöver vi göra lite förändringar för att allt ska gå smidigt tillväga. Vi kommer endast att servera vin, öl, cider o alkoläsk i baren. Har ni möjlighet att betala maten och entre' i förväg så vore det bra, allt för att underlätta när alla kommer som ska äta av buffén .
Vi hörs på lördag.

Mvh Messias

#39 - - Annas Kafé :

Hej på er!

Det kommer att bli mycket folk på irländska puben på lördag och därför behöver vi göra lite förändringar för att allt ska gå smidigt tillväga. Vi kommer endast att servera vin, öl, cider o alkoläsk i baren. Har ni möjlighet att betala maten och entre' i förväg så vore det bra, allt för att underlätta när alla kommer som ska äta av buffén .
Vi hörs på lördag.

Mvh Messias

#40 - - friidrotten :

Nu tar friidrotten semester i tre (inte två som jag sa först) veckor!
Vi ses igen onsdagen den 13/8

/Maria

#41 - - Thobias Jezek:

Hej..
Jag Thobias undrar om någon här i Löa (östra/västra) vill ha hjälp med gräsklippning....jag kan tänka mig att göra det för en "liten slant"
Hör gärna av er!!

Mvh Thobbe 0706065435/Päivi(mamma)0702886532

#42 - - Eva Persson:

Ny utställning på PERSSONS GALLERI.

LISA LAGER ställer ut
Tovade Broderade Bilder Skulpturer.
Vernissage på fredag 25/7 kl.12-16.
Utställningen pågår från den 23/7-10/8
Öppettider: onsdag-söndag kl. 12-16

Välkomna önskar Eva och Carl-Eric

#43 - - The Sofia of Jesus Christ:

Sofia
Visheten - det kvinnliga gudsnamnet

När kvinnor världen över idag söker efter sätt att benämna Gud utifrån kvinnlig erfarenhet och med kvinnliga namn växer också intresset för de kristna traditionerna kring Sofia.

I kristen tradition har Gud oftast, men inte alltid, benämnts med manliga termer. Gud är Fader, Son och Ande, men Gud är också Vishet - på grekiska Sofia.
I Bibeln möter vi henne redan i Ordspråksboken, där Visheten i kvinnlig gestalt framstår som närvarande och aktiv redan vid världens skapelse.

På flera ställen i Gamla testamentet och Apokryferna framstår Visheten som själva skapelsens princip, på ett hemlighetsfullt sätt gömd i allt skapat. Hon är Guds tilltal till oss människor i och genom själva skapelsen. Som en gudomlig vägviserska manar hon oss att vända om när vi råkat på avvägar, för Visheten känner vägen till livet.

Jesus kom tidigt att identifieras med Visheten. För de första kristna framstod han som den främste av Vishetens profeter, eller rentav som Sofia själv i jordisk gestalt.

Spår av denna tolkning hittar vi i såväl evangelierna som i Paulus brev. Också Anden har i kristen tradition fått bära Vishetens namn. Likaså har Maria, Jesu moder, förknippats med Visheten, och kyrkan har betraktats som Sofias hemvist på jorden.
Sofia har alltså funnits i den kristna traditionen sedan dess början, men hennes namn har länge skymts av andra. Något entydigt svar på vem hon är kan ingen ge.

De kristna traditionerna kring Sofia har utvecklats på olika sätt och rymmer olika tolkningar. Men så mycket vet vi att Sofia är ett kvinnligt namn för Gud och att hon med många kvinnor världen över delar erfarenheten av ett liv i det fördolda.

Jag äro mycket ledsen att icke få äran att deltaga i Eders festligheter denna lördag, ty jag är i Grekland och delar med mig av goda råd. Mitt råd till Eder alla på lördag äro att använda flytväst och dricka varannan vigvatten. Men jag, Sofia of Jesus Christ, skall vara där med Er i tankarna. Gud välsigne er alla!

#44 - - The Sofia of Jesus Christ:

PS. Det där med ett liv i det fördolda stämmer väl inte riktigt helt, men nog har jag mycket vishet på lager. Behöver du ett gott råd? Sms:a mig på 073-847 20 99 .

#45 - - The Sofia of Jesus Christ:

PS. Det där med ett liv i det fördolda stämmer väl inte riktigt helt, men nog har jag mycket vishet på lager. Behöver du ett gott råd? Sms:a mig på 073-847 20 99 .

#46 - - Annas Kafé :

Godmorgon!

Nu ligger värmepumpsslangen på botten igen. Så nu kan ni åka obehindrat med era båtar igen. Tack för visad hänsyn:-)
Nu laddar vi för båtkarnevalen och den irländska puben på lördag.
Idag är sista anmälning för maten tills på lördag. Hittills har 115 personer bokat:-)

Mvh Messias

#47 - - Kentha :

Dessutom kan jag rekommendera Thobias Jezek som klipper våran gräsmatta. Riktig duktig kille:-)
Mvh Kentha

#48 - - Annas Kafé :

Det är inte bara högtryck i vädret även vi har högtryck i kaféet. Till morgondagens pub är det helt fullbokat på maten (150 pers) så vi måste tyvärr tacka nej till flera matbokningar. Det går att komma till oss ändå på kvällen och lyssna på irländsk musik eller bara ta en öl och fortsätta njuta av sommaren.
Entré 50 kr

Välkomna/ Anna o Kentha

#49 - - Jonas Arvidsson:

Trollingtävling på Norr och Sörsjön Löa 24 aug.
Tävlingstid är 14:00 till 19:00. Sista anmälan 13:45 vid bryggan vid Annas kafe. Fiskar till 19:00 sen samling vid bryggan för kontroll av foton.
Anmälningsavgift 250 kr/båt där 50 kr tillfaller Löa fvo. resten blir prisbengar. Pris till 3 bästa lagen.

Regler
Allt fiske kommer att vara C&R dvs att all fisk ska släppas tillbaka. Fisken fångas och fotograferas mot måttplanka (planka delas ut vid start). Foto ska tas med digitalkamera eller mobilkamera av bra sort. Därefter läggs längden på alla fiskar ihop och längsta totallängd vinner. Olika art ger olika poäng, gädda gångras med 1, gös med 1,25 och abborre med 1,5.
Ingen min längd på fisken all fisk räknas.
Max 4 spön/båt. Paravaner och djupriggar tillåtna men tänk på släppet på paravaner då de kan bli trångt annars

ALLT FISKE OCH ILÄGGNING OCH UPPTAGNING AV BÅT SKER PÅ EGEN RISK!

Sprid detta till ALLA som kan tänkas vara intresserade!

Vid frågor är de bara att höra av sig till Jonas Arvidsson på 0738211267

#50 - - Festsugen:

Förra året var Pugh i Löa...Undrar om det blir någon liknande festlighet i år? :)

#51 - - Christopher Söderlund :

Skitbra Jonas Arvidsson och alla som är med och anordnar fisketävlingen! Och vad kul för alla fiskar som får leva vidare på detta fiskvänliga sätt. :)

#52 - - Anonym:

Fick precis en uppenbarelse - i den stod kapten Lie och tog emot priset för "alla rätt" på båtorienteringen - ha ha vilken tanke ;)!!!!
/Lillemor

#53 - - Löa Kultursällskap:

Båtkarnevalen 2014.
Vinnare
Bästa ekipage: Josef, Maria and the Texas shake. Kapten Lasse Elvenäs.
Vandringspriset plus en påse apelsiner mot skörbjugg

Tipsfrågorna:Moses så in i vassen
Kapten: Bosse Aronsson
10 rätt
Present från Solab
Rätta tipsraden 2014

1 2
2 1
3 X
4 2
5 1
6 1
7 X
8 X
9 X
10 X
1.Vem är enligt judisk, islamisk och kristen tro hebréernas stamfader/patriark?
1Isak XMose (2)Abraham
2.Ni minns väl Moses i vassen. Hur många Mosesbarn kan ni se längs karnevalsturen?(1)5st X 7st 2 3st
3.De vise männen kom med gåvor till jesusbarnet. Guld, rökelse och myrra. Vad är myrra?1 En läkande ört. (X)Harts 2Bark.
4. Vilken anses vara den ”värsta” dödssynden?
1 Lättja XGirighet (2)Högmod
5.Vilken är det vanligaste dödsorsaken vid korsfästning?
(1)Kvävning XUttorkning 2Blodförlust
6. Två böcker togs som krigsbyte till Sverige från Prag 1648. Codex Argenteus och Codex Gigas.Vad heter de på svenska?
(1) Silverbibeln & Djävulsbibeln
X Guldbibeln & Kärnbibeln
2 Bronsbibeln & Reformationsbibeln
7.Vad heter gruppen som spelar?
1 Bethlehem(X)Nazareth 2Jericho
8.Simson var urstark. Var kom den berömda styrkan ifrån?
1 Hälarna (X) Håret 2 Hjärtat
9.Hur många Moseböcker finns det nya testamentet?
1. 5 (X). 0 2. 3
10.Gud skapade regnbågen som en påminnelse om
1. att människan ska finna vägen till himlens förlåtelse.
(X). att Gud aldrig ska sända en syndaflod över jorden igen.
2. att människan ska veta att Gud vakar över dem.

#54 - - Anita B:

Som ni kanske sett har vi ställt ut farthinder ivägen förbi oss,det är inte för att vi inte vill ha trafik förbi,meneftersom det inte räckte med varningstrianglar måste vi göra något det dammar förskräckligt just nu och alla visar inte hänsyn tyvärr hastigheten är i vårt tycke lite för hög.Hoppas ni respekterar detta och inte avskräcks vi tycker faktiskt om att se trafik härförbi.MVH Anita Bergström Tallås!

#55 - - Jonas Åby:

Litet meddelande till det skrikande Mosesbarnet. (Förresten hoppas du inte är allt för hes i dag ) :)
Jo din slang är nog på väg upp lite staxt efter elskylten och mot båtiläggningen är slangen ca 1 meter under ytan enligt ekolodet, kan vara värt att kollas så du inte får " punka " igen :) MVH Jonas Åby

#56 - - Löa Kultursällskap:

Åh vilka fina bilder från båtkarnevalen Lillemor. Vilken underbar folkfest det blev!

#57 - - Anonym:

Tack för en otrolig rolig o välordnad båtorientering även detta år. Svårt tema men det gick ju bra:) synd att vi inte hörde att vi hade vunnit men trofen hänger på en säker plats tills nästa år. Då får vi tävla igen om vem som ska ha den :)Kramar från Maria o Josef and the Texas Shake

#58 - - Annas Kafé :

Supersuccé var ordet för båtkarnevalen och irländska puben:-) Tack alla inblandade:-)
Tack Jonas för infon. Jag har skickat vidare det till A. Löfgren så han ska titta på det. Själv försöker jag hitta tillbaka rösten i de norska fjällen. Hög höjd och whisky ska visst göra under;-) Mvh Moses

#59 - - Annas Kafé :

Supersuccé var ordet för båtkarnevalen och irländska puben:-) Tack alla inblandade:-)
Tack Jonas för infon. Jag har skickat vidare det till A. Löfgren så han ska titta på det. Själv försöker jag hitta tillbaka rösten i de norska fjällen. Hög höjd och whisky ska visst göra under;-) Mvh Moses

#60 - - Löa Kultursällskap:

Båtkarnevalen 2014
Löa Kultursällskap tackar alla för en underbar eftermiddag/kväll i den varma julisolen. I slutändan blev det 30 ekipage som deltog. Många var utsmyckade/utklädda till vår och publikens förtjusning. Publiken var också större än någonsin. Det blev en riktig folkfest. Vi tackar som sagt alla inblandade, både deltagare och stationsaktörer för ert fina arbete och engagemang. Samt ett stort tack till Annaskafé för gott samarbete.

Inför nästa båtkarneval vill vi gärna puffa lite för miljön längs vårt vackra vattensystem. Det blir ju alltid en del nedskräpning i samband med karnevalen, diverse saker kastas mellan deltagare, såsom vattenballonger, frukt, och nytt för i år, tamponger. Dessutom slängs tomma ölburkar och flaskor överbord. Allt detta fastnar i vassen eller sjunker eller flyter ut i Sörsjön. Inte så vackert att titta på och inte så trevligt för de som lever under ytan.

Till top