#1 - - Ingela Stark:

Välkomna till högmmässan vid bygdegården i morgon, söndag, kl 11:00. Kyrkkaffe med dopp serveras efteråt.
Hembygdsföreningen

#2 - - Gröna Ånäs:

Nu har konstrundan, Kulturglimtar, öppnat, kl 11-17 den 2-3 juli! På Gröna Ånäs har vi konstutställning i den gamla träullsfabriken båda dagarna. Fem lokala konstnärer ställer ut; Penny Long, Petra Janensch, Lara & Aleah, Iréne Elmström och Maria Gotthard Frimodig. Plus trädgårdscafé med hembakta läckerheter...ekologiskt såklart;-) Välkommen!

#3 - - Löa Bygdegårdsförening:

Tack alla som hjälpte till före och under och efter teatern med fikat. Löa Bygdegårdsförening

#4 - - Anonym:

..en eloge till alla duktiga skådespelarinsatser i bygdespelet "Smidda Planer". Vill ändå ge en särskild klapp på axeln till Astrid E som på ett särskilt övertygande sätt genomförde just sina repliker och sångavsnitt och genom sitt blotta väsen förde historien framåt! Tack Astrid!
/Lillemor

#5 - - Anonym:

Vi håller med föregående talare vilka duktiga skådespelare. Passa på o gå se föreställningen / Lasse o Loisan

#6 - - babba:

OBS!
Extra föreställning av Smidda Planer i Löa Hytta
lördag 9 juli kl 18.30!
Beställ helst på nätet!

#7 - - Babba:

Biljetter på tel 070 603 82 03 eller Bergslagsspelens Hemsida

#8 - - Linda Evensson :

Håll utkik tjuvar i farten igen tyvärr ...

#9 - - ACiSTORÅ:

Vilken härlig kväll i Löa hytta. Teater, sång och spel och en historia som växte sig allt starkare genom kvällen. Väl genomfört med en extra "tacka" för musiken.

#10 - - Christina Pettersson:

Först vill jag tacka alla i Löa med omnejd för mycket innehållsrika veckor från mitten av maj till nu senast teaterföreställningarna! Alla positiva personer som ställer upp i vått och torrt! Ni är enastående!
TACK till festarrangörerna i Bygdegården som lät mig och skolan i Burkina Faso ta hand om 751 burkar "illaluktande öl". Tur att vi hade gamla bilen kvar och att räkneverken fungerade på ICA i G-hyttan. 751 kronor har satts in på Burkinakontot. Hitintills i år har vi skickat 8100,00 som går till skolmat och en del lärobokskompletteringar. TACK alla som bidrog med att besöka Löa Bygdegård i slutet av maj.
Hälsningar Christina Pettersson

#11 - - Christina Pettersson:

Vill göra reklam för grannbyn VASSELHYTTANS HANTVERKSVECKA som börjar lördagen den 16 juli kl 13.00-17.00. Varje dag samma tid.
Inne i lokalen finns våra duktiga hantverkare från trakten.
Utanför finns jag med ett klädloppis, vi ska ju flytta från vårt älskade Stenhaga och jag har samlat massor av kläder under de 34 år jag bott här. Varför kan man fråga sig? Jag säljer när vädret håller sig bra: klänningar, kort- och långärmade, en del fordrade från 1950-2000 talet. Tvådelade klänningar, tvådelade kvinnokostymer , kjolar i olika modeller , några rockabilly liknande, sidenblusar, kavajer m.m Storlekar från S till 42,44,,halvnummer och XXL.
Många herrbyxor, tröjor och pullover. Västar m.m.
Några gamla jeans och Linnekläder.
VÄLKOMMEN till Vasselhyttans Bygdegård!

#12 - - Löa Hembygdsförening/teatersektionen:

Nu är Bergslagsspelens teatersatsning i Löa över. Vi fick uppleva en strålande ensemble med duktiga musiker, tekniker och regissör, m fl.
Vi vill framföra ett stort TACK till Löa hyttelag, Löa skola, Löa sportklubb, Bygdegårdsföreningen, Kultursällskapet, Löa skola blivande klass sex, Kopparbergs bollklubb, Stripa smederna, Löa hembygdsförening och teatersektionen för er medverkan i Bergslagsspelen i Löa hytta.

Stort TACK också till alla ni andra som på olika sätt ställde upp och jobbade för att vi skulle kunna genomföra "Smidda planer" i Löa hytta.
Tack vara er hjälp klarade vi att genomföra den här teatersatsningen.
Nu ska vi andas några veckor innan vi smider planer för nästa sommar med Hyttans Hemligheter.

Teatersektionen/Eva Persson

#13 - - Ulf Lager:

Idag 20160714 är det påfyllning av laxfisk i Kvardammen.
Fiskekort gäller .
Säsong Fiskekort säljs av Fam Arvidsson i Kvarnstugan
100:- kostar fiskekortet,regler finns på fiskekort.
Håll naturen kring kvarndammen ren.
Mvh. Bygdegårdföreningen gm.Ulf Lager

#14 - - Towe Dam:

Tjena! Jag var vid bron vid promenadstigen där det lilla skjulet ligger där Fia och Johan bor. Där är det en bräda som är lös på den lilla bron vid bryggorna. Vet inte vem som har ansvar för den, men säkert nån som kan fixa enkelt :)

#15 - - Innebandy Lokalen kl. 19:00:

Hej!

Vi fortsätter innebandyn som vanligt på måndagar kl 19:00

Bara att dyka upp :)

#16 - - Helena Wallin :

I Hyttkontoret ligger en ugnsplåt och ett ugnsgaller kvar sen fikaförsäljningen vid teatern. Om det är någon som saknar det är det bara att höra av sig så kommer jag och låser upp. 070-2582080 Hälsningar Helena W

#17 - - Provfiske kräftor 2016:


Löa Fiskevårdsområde informerar om årets provfiske av kräftor

Kräftfisket kommer i år att bedrivas under följande perioder:
5/8 Kl.17.00 tom. 7/8 Kl.12.00
19/8 Kl.17.00 tom. 21/8 Kl.12.00
2/9 Kl.17.00 tom. 4/9 Kl.12.00

Fisket får ske med högst 25 redskap per tillfälle.

Varje redskap skall vara försett med väl synligt flöte märkt L Ö A F V O, samt fiskerättsinnehavarens namn .

Alla kräftor under 10 cm. skall ovillkorligen och snarast återutsättas på fångstplatsen eller på annan lämplig obesatt plats inom Löa F V O.

Kräftfiske får endast ske inom det skifteslag där fiskedeltagare har fiskerätt.

För trevnads skull bör hänsyn tas till strandägare med fiskerätt, som regelbundet har fiskat kräftor utefter sin strand i många år. Och på grund av erfarenheter från tidigare år kommer kontroller att ske och de som ej följer Löa FVOS:s regler kan få sina burar omhändertagna.

Rapportera fiskeresultatet till Bosse Aronsson via mejl :[email protected]

Har du åsikter eller idéer gällande provfisket är du välkommen till Löa FVO:s årsmöte till våren!

LYCKA TILL!

#18 - - Sofia Elvenäs:

Playstation 3 Slim inkl. 1 kontroll + öronsnäcka, samt 8 spel (FIFA 11, FIFA 13, FIFA 14, FIFA 15, NHL 12, Battlefield, Call of Duty - 3 olika, Medal of Honor) bortskänkes!
Det står mest och tar plats och används mer och mer sällan här hos oss. Kan tas med till Löa sista helgen i juli !
/ Sofia, 073-847 20 99

#19 - - Sussi:

Nu i kväll var det en röd Opel Astra som åkte runt här i Löaborn, 4 personer som var ut och kollade på våra båtar bla. Behöver inte betyda något, men bilen de åker i kommer från Leksand och är avställd. Så var lite extra vaksamma.

#20 - - Anonym:

BÅTKARNEVAL 2016 LÖRDAG 30 JULI.
Årets tema: SKOGEN
I skogen finns allehanda väsen såsom skogsrån, älvor, vättar, troll, näcken. Sen har vi de vilda djuren och småkrypen, de majestätiska träden och kolossala flyttblocken. Mossar, myrar och kalhyggen. Men också skogsarbetare, skogsmaskiner, kolare, flottare, skogsromantik a la Dan Andersson samt bärplockare, svampletare, illegala odlingar, hembrännare, campare, vandrare, orienterare mm.
Det är bara att välja och vraka ur detta outtömliga tema. Så nu är det bara för er att börja planera era farkoster. Lycka till! Löa Kultursällskap.

#21 - - Loisan:

Hallå hur är det på båtorientering blir det nån fest på bron ska man ta med eget o grilla el ordnas det nåt. Kan vara bra att få lite info ha det puss o kram

#22 - - Rolf:

Vilken tid börjar båtkarnevalen på lördag?

#23 - - Löa Kultursällskap :

Hej Rolf. Båtkarnevalen öppnar för anmälningar kl16.00 vid badbryggan. Starten går 17.00.
Loisan, jag kommer med info imorgon om vad som kommer att säljas/hända vid karnevalen. Väntar på besked från en förening bara. Jag skriver både här på bloggen och på facebook så snart jag vet. / Astrid

#24 - - Astrid Ericsson:

Tack Lillemor.

#25 - - Åse:

Undrar om fler som mig önskar yoga i Löa?
Har gått i Ramsberg men min instruktör slutar där nu.

#26 - - Löa Kultursällskap :

Jaha gott folk, nu är det nedräkning till årets båtkarneval i Löa på lördag. Vi välkomnar er att delta och smycka era flytetyg i skogstemat för året. Vi välkomnar också alla er som vill komma och titta på spektaklet. Vår fina stig längs ån gör att ni som promenerar kan se en hel del av stationerna. Anmälning för deltagarna börjar kl 16 på badbryggan vid gamla bron. Sportklubbens golfkiosk kommer att vara öppen under evenemanget. Där kan ni köpa glass o kaffe mm och spela minigolf förstås. Löa hembygdsförening finns på plats i närheten av gamla bron och där kan ni köpa hamburgare och dricka. Om vädret tillåter så kommer vi att ha musik på gamla bron efter prisutdelningen, så att de som vill får dansa. Vi hoppas på kalasväder och en trevlig kväll. VÄLKOMNA!!

#27 - - Ingela Stark:

Någon har glömt att släcka på "plan". Klockan är 01.30 och det lyser fortfarande. (Micke sover och jag går inte ut ensam. ) Kan man inte sätta in en timer?

#28 - - Jonas Åby:

Hej.
Finns det någon som saknar sin baklampa till cykel. Gustaf & jag hittade en som låg och lös i " Forsbergsbacken " södergårnde riktning R50. I går kväll.

Baklampan finna på Södra Bergsgården. 070-5658896

MVH

Jonas

#29 - - Christina Pettersson:

BÅTMETE VITFISK.
Intresserade samlas vid parkeringen utanför Caféet i Löa, onsdagen 3 augusti kl 16.30.
Där kommer lottning och tilldelning av fiskeplats att ske.
Nora -Gyttorps fiskeklubb deltar, ger råd och tillhandahåller maggot till självkostnadspris. Metmask kan också användas och det får deltagarna själva införskaffa.
Mäskning och utmärkning av fiskeplatser kommer utföras av Per Nilsson, Nora-Gyttorps Fiskeklubb.
Vitfiskarna som braxen och mörten tillhör livnär sig på abborrens och gösens rom samt konkurrerar också om samma plankton och smådjur, som är viktiga för abborr- och gösynglens tillväxt och överlevnad.
Obs! Detta evenemang är ingen tävling, fångad fisk kommer inte invägas men skall tas upp, avlivas och användas till kräftbete eller på annat sätt.
Vi är inte är uppbundna kring några direkta regler som skall följas, därför kan en eller flera deltagare få finnas i båten eller på flotten. Huvudsaken är att vi provmetar nu för att testa inför nästa år, då det eventuellt kommer att anordnas en riktig tävling.
Fisket kommer ske på ca: på 3-4 meters djup och därför bör man använd sig av metspön som är ca: 5-6 meter långa.
Då det finns stor brax i Norrsjön bör man använda linor som tål påfrestningar.
Gammal som ung kan delta.
Ta med fika, ett glatt humör samt regnkläder och flytvästar.
Några roddbåtar går att få låna.
Tre penningpriser kommer att utlottas bland deltagarna oavsett hur mycket fisk man lyckats fånga, förutsett att det blir fler än tio båtlag som ställer upp.
Löa fiskevårdsförening skänker ett tusen kronor till mäskning.
Vid frågor ring Karl-Olof Pettersson 0580-32094.

#30 - - Löa Kultursällskap :

Här kommer de rätta svaren på båtkarnevalens frågor. Rätt svar är inringat.

1.Vi är inte de enda som hugger i träd: På grund av vår skövling finns en del utrotningshotade hackspettar i Sverige.
Vad är det här för hackspett?
1 Mellanspett
X Vitryggig hackspett
(2) Mindre hackspett

2.Vad är baggböleri?
1 Olovlig användning av nån annans bagge
(X) Olovlig avverkning av annans skog
2 Invation av skadliga skalbaggar,

3. Vilket träd hör kotten i lådan till?
(1) Tall
X Lärk
2 Al

4.Många gillar att campa i skogen. Hur många husvagnsplatser finns vid Ölsjöbadets camping?
1 12
(X) 18
2 25

5.Vad är inte tillåtet enligt allemansrätten?
(1) Att plocka ätbara sniglar
X Att fiska i våra 5 största sjöar
2 Att köra mountainbike i andras skog

6.Vilket var det första rovdjur som fridlystes i Sverige?
(1) Brunbjörn
X Järv
2 Lodjur

7.Hur mycket av Sveriges landareal utgörs av skogsmark?
1 Ungefär en tredjedel
(X) Lite drygt hälften
2 Tre fjärdedelar

8.Vad var skogsrået härskarinna över?
1 Sjöar och tjärnar
(X) Vilda djur
2 Träd och blommor

9.Vilket av dessa tre är inte ett träd?
1 Jolster
X Poppel
(2) Plister

10.Hur mycket tjära får familjen Westman ur den här tjärbränningen?
1 5 liter
(X) 20 liter
2 60 liter

#31 - - Löa Kultursällskap :

Frågorna vanns av Team Hälge med Per Gunnarsson som kapten.
De vann en fin kniv som är Löatillverkad av Christian Dam.
Årets framröstade vinnare i båtkarnevalen är Helge and the hunters. Kapten Lasse Elvenäs med 10 poäng. De fick vandringspriset med sig hem. Tätt följda på 9 poäng av Terabitia med Anders Carli och Magnus Melin som kaptener.
Alla deltagare röstade sedan fram nr 5 som vinnare bland stationerna. Nr 5 var stationen med stråtrövare och bushrangers.

#32 - - Christian:

Hej! Jag söker ben och horn till knivskaftning.
Den som har ett skelett i sin garderob kan väl höra av sig till mig eller Peder.

Tack!

#33 - - Katarina Malmqvist:

Välkomna på Sing-a Long afton på Åkafét (fd Annas café) Lördagen den 15 oktober kl 19.00.Vi bjuder på soppa och bröd.Ta med egen dricka .Musikanterna Pelle & Olle står för underhållningen i fom av allsång med en annorlunda blandning En garanterat trivsam kväll.Anmälan till katarina på tel 070 480 94 74.(Sms eller samtal) så vi vet hur många som kommer.
Känns skoj att vara i Löa och vi ser fram emot att träffa dig/ er.Varmt välkomna Katarina och Peter

Till top