#1 - - Anonym:

#24 - 2019-10-30 @ 12:24:28 - LÖA SPORTKLUBB:

VANDRINGSLEDEN
BROARNA ÄR FIXADE OCH VATTNET HAR SJUNKIT UNDAN
VÄLKOMNA PÅ PROMENAD

#2 - - Maria L:

Hus till salu https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-lindesbergs-kommun-rallsa-146-16363600

#3 - - Maria L:

Hus till salu https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-lindesbergs-kommun-rallsa-146-16363600

#4 - - Maria L:

Hus till salu https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-lindesbergs-kommun-rallsa-146-16363600

#5 - - Åke Rydholm:

Är det någon som sett till min katt Knut. Försvann mellan tisdag em och onsdag em. Brukar inte ge sig av. Varit borta på jobb mellan tisdag em och fredag. Min syster var och skulle mata katter, på onsdag em. och då var katten borta. Om ni sett till min katt, så hör av er till mig. Den är svart med vita tassar och vit haklapp, Katten är långhårig. Ring mej på telefon 0580 30910.

#6 - - LÖA SPORTKLUBB:

ISHOCKEYSARGEN
UPPSÄTTNING AV ISHOCKEYSARGEN
LÖRDAGEN DEN 9 NOVEMBER KL 10
KOM O HJÄLP TILL

#7 - - Ingela Hedberg:

Först TACK för att vita stigen är iordningställd. Gick där idag, torrskodd och varm. Sedan ngt annat. Vi har idag haft en katt på besök vid Missionshuset. Katten är gul/orange med vit haklapp. Den är väldigt kelig och kontaktsökande, och vill gärna följa med in.

#8 - - Gröna Ånäs:

Vi har vinterförvaringsplats för en husvagn/båt till. Någon?
//Rolf 0709-464293

#9 - - Löa Sportklubb:

Redan nu på måndag tänkte vi starta med barngympa igen. Kl 17:30 är vi ombytta och klara och låter barnen röra sig efter egen förmåga till 18:30.
Denna lekstund är till för våra yngre medlemmar från 2 år upp till 6år.
Välkomna!

#10 - - Östra Löa Skogsvägar:

Årsmöte Östra Löa Skogsvägar
Tisdag 3/12 kl 18.30 i Löa Bygdegård.
Väl mött /Styrelsen

#11 - - Ingela Hedberg:

#7 har löst sig. Sedan en VARNING. Blev igår uppringd av en man som sa sig tillhöra brandskyddet. Han ville komma och inspektera fläkt- och ventilation. Det var falskt. Publicerar här numret han ringde från. +46756100487

#12 - - Gröna Ånäs:

Nu ni!! Nu är det dags för det alla i Löa gått och väntat på – en ”TILLSAMMANS-ODLING”! Kanske Du inte visste att just du väntat på något sådant;-) Men vi tänker som så att då de flesta av oss vill ha mer glädje, vara en del av en gemenskap, ha mindre skärmtid, en mer meningsfull fritid, nya vänner och dessutom massor av schysta giftfria grönsaker på matbordet tänkte vi att du, liksom vi, längtat efter en ”tillsammans-odling” här i byn.

Därför bjuder vi in i dig som kan tänkas vara intresserad av ovan till ett förutsättningslöst spånarmöte kring vad och hur en ”tillsammans-odling” kan fungera och vad det skulle innebär för arbetsinsats från min och/eller min familjs sida. Vi har inte svaren utan vi skapar det tillsammans tänker vi. Inget bindande nånstans alltså.

Vi bjuder in till 2 olika tillfällen. Antingen lördag 30/11 kl 15-17 eller tisdag 3/12 kl 19-21. På Gröna Ånäs (två gårdar ovanför Dalviks Kvarn). Anmälan på [email protected] så vi vet hur många vi blir för planering av fikat och så. Hoppas vi blir några stycken så att vi till nästa sensommar kan ha en härlig skördefest tillsammans på våra egenodlade grönsaker. Kliv ur bekvämlighetsbubblan eller blygseln och kom vet ja☺. Skoj med något nytt. Eller hur? VÄLKOMNA!
//Rolf och Iréne

#13 - - Anita:

En tankeställare till den dam som gick på vägen mellan rävudden och Landboäng vi 3 halv fyra idag du var mörkt klädd och syntes inte mycket , den som går utan reflexer eller väst lever farligt, jag bävar för den dag jag får höra att någon blivit påkörd! Anita Bergström.

#14 - - skolgårdsprojektet:

Skolgårdsprojeketet tackar än en gång för pengarna Löafestkommitten skänkte till oss för cirka 1-år sedan. Dessa pengar utgör grunden för insamlingen och finns nu på skolgårdsprojektets konto.
35ooo kr skänkte de!!!
Tusen tack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom igen alla Löabor och andra, skänk en slant till projektet!

#15 - - Gröna Ånäs:

På allmän begäran, och för 4:e året i rad, bjuder vi inte en halvdagsworkshop, Tacka av 2019 - Välkomna 2020! På Gröna Ånäs, 29 december kl. 12.00-18.00. En dag om att stanna upp och reflektera över året som gått och ta sig an det kommande året med sina egna drömmar, planer och visioner. Bara 4 platser kvar. OBS Anmälan krävs!!! Läs mer på Gröna Ånäs Facebooksida eller klicka på feta titeln ovan.

#16 - - nisse:

...

#17 - - Aktiva Löagruppen:

Hej,
Har du gamla maskiner och liknande hemma i garaget/på gården som du kan tänka dig att skänka till förmån för ”Skolgårdsprojektet”?

Linde Auktioner, kommer framåt, att skapa en auktion, där ALLA INKOMSTER från auktionen kommer att gå till vår insamling, men för att det ska vara möjligt behöver vi din hjälp:

- Så, se över vad du har för fina maskiner och andra lämpliga föremål i dina ”gömmor” som du vill skänka gratis till förmån för ”skolgårdsprojektet”
- Kontakta därefter Lars Folkesson, 070-533 88 03, och berätta vad du har.
- Lars (o Jalle på Linde Auktioner) tar åter kontakt med dig, för att komma ut och fota ”föremålet”.
- När ett visst antal föremål samlats in, då skapas auktionen, och förhoppningsvis kommer just ditt föremål att inbringa en slant till förmån för ”Skolgårdsprojektet”.

Gå gärna in på http://web.lindeauktioner.com/auktion/ och se vad som kan lämpligt att skänka.

Tveka inte, riiiing Lars

Mvh/Aktiva Löagruppen!

#18 - - Anonym:

Hej!
Min svets dog för mig förra veckan. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig fixa den tro? Jag skruvade av chassit i tron om att se något uppenbart fel, men där gick jag bet!
Tacksam för hjälp!
/Christian Dam
070 435 88 09

#19 - - Magnus Hellwvist:

Hej.
Jag skulle behöva lite hjälp att hitta lite fakta om min gammelmorfars far Claes Eriksson. Om det finns något arkiv i Löa.

Med vänlig hälsning
Magnus

#20 - - Sven Erik:

Svar till Magnus

Hej
Min äldste bror donerade en del dokument från vår farfar Häradsdomaren Claes Erik Eriksson från Västra Byn till Löas Byarkiv.
/Sven Erik
0702667829

#21 - - Camilla:

Är det någon som saknar en spräcklig lurvig/fluffig katt? Den följde med oss på promenaden o följde med oss hem. Väldigt kelig o tillgiven o så fort vi öppnar ytterdörren kommer den springandes o vill komma in.
Hör av er till Camilla Söderlöf tele 0730-227227

#22 - - Anders Persson:

hej Löabor och ni andra som läser Löabloggen. det finns en nystartad Facebook grupp som heter "kommunbytesgrupp" i Ramsberg. Min fråga är om det finns något intresse hos oss här i Löa att också bli med och undersöka möjligheterna att gå från Lindesbergs Kommun till Ljusnarsbergs kommun? Det finns naturligvis både för o nackdelar med att byta kommun men som Leif Östling sa! va fan för vi för pengarna.

Hälsningar Anders Persson
0702861180

#23 - - Anonym:

Lämna EU vore bättre

#24 - - Margareta Gustafsson:

Löa hembygdsförenings gissningstävling 2019 är avgjord. Vinnaren är underrättad. Han får hämta en julgran hos Jonas Åby.

Föremål nummer 1 är en mättrissa. Smeden använde den för att måta omkretsen på en tunna eller muren på rostugnen för att veta hur långa järnbanden skulle vara.

föremål nummer 2 är ett klappträ. Det användes på klappbryggan för att klappa ur sköljvattnet i tvätten.

Föremål nummer 3 är en linbråka/bråkstake. Ordet bråka kommer från tyskan och betyder knäcka. Efter att det nyskördade linet torkat i torkrian lades det i vatten för att rötas. Därefter lades linknippan i linbråkan för att krossa stamdelarna så att linet kunde skiljas från stråets vedartade delar.

#25 - - LÖA SPORTKLUBB:

MÅNADSMÖTE
ÅRETS SISTA
VI BJUDER PÅ SMÖRGÅSTÅRTA
TORSDAGEN DEN 5 DECEMBER KL 17.30
I KLUBBLOKALEN
VÄLKOMNA

#26 - - Anonym:

Vad finns det för handledning att byta kommun???

#27 - - Margareta Gustafsson:

ANG. GISSNINGSTÄVLINGEN
JAG GLÖMDE TALA OM HUR MÅNGA SLAGGSTENAR DET FANNS I BURKEN
DETVAR 19

#28 - - Tillsammans-odlingen:

Påminnelse! Nu på lördag, 30 nov, träffas vi som är intresserade av att odla lite grönsaker tillsammans nästa sommar (se tidigare inlägg här ovanför). Kl 15-17 på Gröna Ånäs. Alla är välkomna men skicka ett mejl, [email protected], först så vi vet hur många som kommer.
Att odla tillsammans är inget stort och tidskrävande åtagande. Vi lovar! Så häng på du också:-)
//Rolf & Iréne

#29 - - Anonym:

Ljusnarsberg skinskatebergs vill dom ha oss

#30 - - Anonym:

Ljusnarsberg skinskatebergs vill dom ha oss

Till top