#1 - - Fiskeligan:

Denna vecka har Andreas Elisson vägt in en gädda på 4,51kg. Linus Nyström en abborre på o,95kg. Sixten Lie en gös på 1,99kg. Henrik Alexandre en gös på 2,08kg. Hela resultatlistan finns på Annas kafé` och på Löa fiskevårdsområdes sida. Lycka till.

#2 - - Josefine Johnson:

Har någon sett en blålila ungdomsykel dam av märket Peak.Den försvann ur vår trädgård (östra Löa)i lördagskväll 30/5. Istället fick vi en gammal DBS herrcykel med punktering. Vill gärna få tillbaka vår cykel. Är det någon som vet något om vår cykel så hör av er 0580/30014.

#3 - - MAria L/Teatersektionen:

Snart är det dags igen för årets höjdpunkt - Trollstigen. Vi ger tre föreställningar per dag fredag 10 juli, lördag 11 juli, söndag 12 juli samt tisdag och onsdag 14-15 juli. Kl. 13, 14.15 samt kl. 15.30 varje speldag. OBS: förköp 0580-30000 eller [email protected]. Vi har redan sålt massor av biljetter så vill ni gå - BESTÄLL NU för att säkra en plats. Förra gången blev många hundra personer utan biljett. Varför inte köpa biljetter som skolavslutningsgåva? 100 kronor per biljett.

#4 - - Löa SK:

Ett stort tack till Niklas Karlsson, XL Bygg Kopparberg, som skänkt flytblock till vår brygga.

#5 - - Sofie, Jonna och Cassandra:

SIMSKOLA - vid Norrsjön



Inskrivning måndag den 15:e juni kl:10.00 - 12.00

Därefter vardagar under veckorna 25 - 27.



Preliminiära tider:

Lek och plask 10.00 - 10.30

Simskola grupp 1: 10.30 - 11.00

Gemensam lek simskola: 11.00 - 11.30

Simskola grupp 2: 11.30-12.00

Märkestagning 12.00 - 13.00



Kostnad: 50 kr/barn + medlemskap i Löa SK



Ledare:

Sofie Arvidsson 0580 30254

Jonna Carlsson 0590 30112

Cassandra Elvenäs 0580 30149



Välkomna!

arr: Löa SK

#6 - - Anne-Marie ie:

Synd Sixten att du fick gösen efter vi åkt hem det hade varit smasken att fått en gös till middag.

Farmor och Jonne

#7 - - Anonym:

Resultat EU Nappet 24/5 Löaån

Damer:

1.Åsa Gunnarsson.

2.Kerstin Jönsson.

Herrar.

1.Seppo Mäkinen.

2.Osmo Pajula.

3.Kalevi Haikara.

Ungdom.

1.Philip Gunnarsson.

2.Daniel Östberg.

3.Viktor Lager.

#8 - - Julia Ardesjö:

Idag har jag, Fanny och Linda Kanto varit och skjutit upp för jägarexamen! Har dock älgen kvar, men den kommer vi nog klara lika bra som det andra. Alla tre åkte i alla fall hem med leenden på läpparna så nu får ni passa er i skogen ;)

#9 - - Anonym:

Otroligt vacker bild på bloggens startsida!!

#10 - - Anonym:

Och vill ni veta som tagit den?



Klicka på länken till höger om bilden.

#11 - - kopparberg:

Hallå Löa undrar om ni ska ha midsommar fest, tänkte kvällen natten har ni isåfall Pub eller har ni ta med själv dricka en som undrar i Kopparberg

får alla komma eller är det bara "Löiander"

#12 - - Zacharias Soudah:

Hej alla!



Är det någon som vill ha en skrivare. Det är en HP bläckstråleskrivare (färg). Ingen toppmodern skrivare, men nog är den bra.



Hör av er, annars hamnar den på skroten.



070-330 96 93



Zacharias på Norra Gården

#13 - - Löa sportklubb och Löa Bygdegårdsförening:

Svar till "Kopparberg":

Alla är naturligtvis välkommen att fira midsommar i Löa! Se annons på bloggens startsida om vad som gäller!

#14 - - Fiskeligan:

Inga fångster inrapporterade denna vecka.

#15 - - Stina Gottliebsson:

Jaha, så har det varit EU-val i Löa. Röstmottagarna i Bygdegården hade 116 valsedlar att räkna och sortera när röstningen var avslutad. Därav var 12 förtidsröster.

Rösterna fördelade sig enligt följande:

Moderaterna 22

Centern 32

Folkpartiet 15

Kristdemokraterna 3

Socialdemokraterna 20

Vänstern 2

Miljöpartiet 12

Junilistan 3

Sverigedemokraterna 3

Piratpartiet 2

Blanka 2



Det betyder att 41,8 procent av Löa 278 röstberättigade invånare röstade. Röstmottagarna kunde också konstatera att de första sidorna i röstlängden, som är uppställd i åldersordning, fick flest markeringar. Äldre fann alltså större anledning än yngre att delta i valet. Bland de som är födda på 1910-40 talet var röstdeltagandet drygt 50 procent. De yngsta i längden, födda på 1980-talet, tycktes också något mer intresserade av EU än mellangenerationerna. Bland 60-talisterna var det mest glest mellan markeringarna för röstdeltagande.



Till nästa val, riksdagsvalet 2010, kommer valdistrikten i Löa och Stråssa att slås ihop med Storå. Men det kan eventuellt bli röstmottagning i Löa ett par timmar på valdagen ändå. Annars får de som vill vara med och rösta då åka till Storå.



Stina Gottliebsson, röstmottagare

#16 - - Stina Gottliebsson:

Apropå val.

Glöm inte att det är bolagsstämma i Löbo kl 19 i kväll, måndag, i skolan. Såväl äldre som yngre aktieägare är hjärtligt välkomna.



Stina Gottliebsson, sekreterare i Löbos styrelse

#17 - - Ingela Stark:

Vad var det för röjargäng som var nere på plan i går kväll (tisdag)? De har inte plockat upp ölburkarna efter sig. Det var ingen jag kände igen. Jag vet ingen löare som har en svart Corvette Stingray.

#18 - - Loisan:

Hej Ingela! Det var min son som hade fest med sina studentkamrater. Robin hade plockat upp en del när de gick där ifrån och resten var han och jag och tog rätt på vid 8.30. Men det var inga mängder. Det var ju synd att du inte kom ner för då hade du sett att Robin var med.

Mvh Loisan

#19 - - Ingela Stark:

Hej Loisan!

Jag var ner men då kanske inte Robin hade kommit ännu. Vad bra att ölburkarna är borta. Inte visste jag att Robin är så gammal!!!! Tjosan, vad tiden går!



P.s. Du får säga som Pelle och Kalle: "Ge dig!" D.s.



#20 - - Sofia:

Det är 7 år sedan jag, då som Elev, gick i tåget bort till skolavslutningen vid Lokalen. Idag gick jag i tåget igen, men med rollen Personal. Precis lika roligt det, om än inte roligare?! Hur som helst, en skolavslutning av toppklass, alla var jätteduktiga! Ett stort tack till ALLA barn och vuxna på Löaskolan för en trevlig vårtermin! Jag kommer sakna er, men jag kikar säkert in på en kopp kaffe någongång..bor ju trots allt inte så himla långt bort. En glad sommar till er alla :) Kramkram Sofia.

#21 - - Päivi M:

Sofia, vi saknar dig redan!!!!

Kramizar!!

#22 - - Ramsbergs Idrottsförening:

Vad passar bättre efter MidsommarFesten i Björkhagen - om inte RAMSBERGSKARNEVALEN på MIDSOMMARDAGEN!



Alla i Löa med omnejd är välkomna att delta i festligheterna på något sätt:

- Hjälp oss att hålla den mer än 50 år gamla traditionen levande genom att ordna ett ekipage till karnevalståget. Kom till skolan i Ramsberg, ingen föranmälan behövs. Kom bara i god tid till starten kl 16.00. Pris till de 3 bästa bidragen.

- Sälj något på knallemarknaden vid festplatsen i Ramsberg. Bord finns att låna. För anmälan och mer information ring Jennifer tfn 0581-92150.

- Rösta på bästa ekipage och delta i allt som händer vid festplatsen!



Vid festplatsen uppträder Resta-Rikard. Danslekar för barnen leder Lena Eriksson. Det blir även fiskdamm, chokladhjul, lotterier, café, korvförsäljning och knallemarknad. Fri entré.



Välkomna till Ramsberg önskar Ramsbergs IF

#23 - - Lena Iggberg:

Har du något att sälja?

Jag blev ansvarig för marknaden som går av stapeln i samband med Troll-teatern i juli månad.

Vill du sälja hantverk eller annat, kontakta mig så att vi kan planera placering av bord mm. I första hand vill vi ha hantverksbord, men vi kan också tänkas oss några loppisbord. Vi tar ingen hyra och du får fixa bord och "tak/parasoll/tält" som skyddar själv. Tiderna blir cirka 11.30-17.30 under speldagarna. Hör av er till mig för anmälan

Lena

tel 30150 eller 0708-710750

#24 - - Maria Lindstedt/Trollstigen:

En fjärdedel av biljetterna är sålda trots att vi först nu har börjat affischera för Trollstigen. Så kära Bloggen-läsare, boka era biljetter nu om ni vill vara säkra på plats! De kostar 100 kr styck. Förköp 0580-30000 eller [email protected]

#25 - - Fiskeligan:

Inga fångster inrapporterade denna vecka

#26 - - Eva Österberg:

Är det någon som har en flytväst storlek upp till 30kg att sälja till en arbetskamrat till mig, och så söker vi en beg. 3g mobil till niklas. Har du något ring mig tel. 30112 el 073-3802974.

#27 - - Anonym:

Är det någon som kan låna ut en ekonomiskt ansvarsfull pratglad pålitlig person EN timme under midsommaraftonskvällen? (har nämligen en ledig plats i entrén mellan 22-23 alt 23-24 att fylla med denna någon!!!)

Hör av Er torsdag kväll eller fredag fm

TAAAACK på förhand

Lillemor A 070-3544199, 30076

#28 - - Löa Sportklubb & Löa Bygdegårdsförening:

TACK ALLA som på olika sätt har ställt upp med engagemang, tid och arbete kring midsommarfirandet detta år! Ett särskilt tack till Ejan o Karl Ola!



Antalet besökare på dagen finns ingen säker uppgift om, men uppskattningsvis var det något färre personer än det varit tidigare år. Under kvällen däremot kom det 400 personer (2008/300) !

Det växande antalet ungdomar och vuxna som kom under kvällen (trots regnet) väcker såklart tankar om att vi bör förändra framtida arrangemang för att göra festen bättre och mer trygg för deltagarna!

Har du synpunkter kring detta - ge dom här på bloggen, eller hör av dig till Anders E, Micke S, Johan P, Lasse E, Loisan eller Lillemor - så vi kan ta med oss det till ett annat år!!!!



Ha en fortsatt Glad Midsommar!!

#29 - - Anonym:

Denna vecka har 2 gösar blivit invägda. Åke Gunnarsson vägde in en gös på 3,2kg fångad i norrsjön. Den andra gösen fiskade Christoffer Wellamsson upp på djupet i sörsjön, även den vägde 3,2 kg. Båda var 68 cm långa hanar. Aktuell lista finns i Annas Kafe`

#30 - - Madde:

Är det nå'n båtorientering iår? I så fall när & vilket tema?

#31 - - kopparberg:

Tycker ni har det jättebra ordnat i Löa festen på Midsommar, det fina taket och dansgolvet ni gjort. Man kan komma som man är. JÄTTEBRA LÖA!!!!!!!!

#32 - - MAria L/Teatersektionen:

Tack alla ni som hjälpte till på karnevalen i Ramsberg där Trollstigen åter knep en fantastiskt hedrande andraplats! Kjelle-kärra, ratt-Johan, fixare-Mattias och förstås ALLA ekipage-medverkande barn och vuxna (inklusive jag själv). Tack tack! På torsdag kl. 15 är det presskonferens hos EvaP och C-E. Alla ni som medverkar i Trollstigen är välkomna.

#33 - - madde:

Hallå i värmen! Är det ingen som har någon koll på om & när det blir båtorientering? Tacksam för svar!

#34 - - Lillemor:

Här Madde är en som håller reda på saker å ting - trots värmen (svett svett) - såvittjavet så är det båtorientering den 1 augusti å temat är "RYMD"!!!?

Tjo

#35 - - Madde:

Tackar tackar Lillemor!! Då vet jag... o alla andra som funderade!

#36 - - Stina Gottliebsson:

Har någon sett Ruben?

Vår käre katt har inte varit hemma sedan i söndags. Inte ens kommit in på nätterna för att äta. Det är inte likt honom. Han var vid försvinnandet iförd sin vanliga ljust rävröda päls. En godmodigt kurrande och ganska feg katt, som inte brukar utsätta sig fär slagsmål i onödan. En stor svart katt har synts här vid Petters en tid. Jag är lite rädd för att det är han som skrämt i väg vår kisse.

Stina

#37 - - Båt till salu:

Se anslagstavlan.

#38 - - Gräsklippare köpes!:

Se anslagstavlan =)

#39 - - Stina Gottliebsson:

Ruben tittade plötsligt fram från gamla diskotekt i eftermiddags. Lät sig småningom lockas ner och bäras in. Fysiskt oskadd, men oerhört rädd för någonting. Han åt och åt och åt, men försvann sedan igen. Om han har lyckts gömma sig här inne, eller stuckit iväg till någon säkrare plats vet jag inte. Men riktigt bortsprungen är han ju i alla fall inte.

/Stina

#40 - - Mathias Krantz:

Hej på er alla.

Hittade ett guldörhänge i duschen nere vid plan igår. Det ligger i glasskåpet där nere om någon saknar det.



Mvh MK

#41 - - GÖSNATT ??:

Mycket händer i Löa, men blir det någon Gösnatt ???

#42 - - Håkan Einarsson:

Hej.

Välkommen till LöaDansen den 4 juli.Björkhagen

Asterix spelar mellan 21.00 - 01.00.

Vi öppnar 20.00

Entré 100 kr

Servering

Välkomna

Anders och Håkan

#43 - - LÖA KULTURSÄLLSKAP:

LÖA KULTURSÄLLSKAPS

SOMMAREVENEMANG 2009



10-12 JULI STÄMJÄRNET

MUSIK & KULTURFEST VID FESTPLATSEN I LÖA

AKUSTISK MUSIK - HANTVERK

WORKSHOPS - BUSKSPEL - SESSIONS

SCENFRAMTRÄDANDEN

(SE AFFISCH PÅ BLOGGENS STARTSIDA)



LÖRDAG 25 JULI IRLÄNDSK PUBKVÄLL*

PÅ ANNA’S KAFÉ 19.00-01.00

MYCKET FOLK OCH GOD MUSIK

FÖRBESTÄLL MAT SENAST TO 23/7 0580-30032



LÖRDAG 1 AUG BÅTORIENTERING

17.00 GÅR STARTEN

PUBKVÄLL* 19.00-01.00

ÅRETS TEMA ÄR RYMDEN

BYGG ERA UFOS, AGERA UTOMJORDLING, KOMET, MARSIAN STJÄRNFALL ETC.

VANDRINGSPRISET GÅR TILL BÄST UTSTYRDA FARKOST

PRIS OCKSÅ TILL VINNAREN AV TIPSFRÅGORNA

FÖRBESTÄLL MAT PÅ ANNA’S KAFÉ

SENAST TO 30/7 0580-30032



VÄLKOMNA!

*MEDLEMSAVGIFT 50KR /ÅR FÖR PUBKVÄLL

#44 - - jhcd:

hej

#45 - - Fiskeligan:

Denna vecka har Sixten Lie vägt in en abborre på 0,72kg med den ligger han på andra plats i juniorligan. Aktuell lista finns i Annas kafé.

#46 - - Löa Bygdegårdsförening:

Nu har vi tömt vårat skrotförråd, Lasse E, Roger W och jag var där 7:15 och plockade småskrot, 5 timmar senare var det tomt. 19,5 ton skrot fick skrotbilen med sig.



Nu till det mer tråkiga, regler, jag vill inte verka avskräckande för vi är verkligen tacksamma för skrotet. Vi har försökt hålla det här så att NI sköter skrotavlämningen själva. Men jag vill poängtera att det är metallskrot vi vill, helst ren skrot. Försök att ta bort plast, gummi och speciellt trä. Går det inte så ok då. Vi har t ex en hel skrälldus med hjul kvar eftersom dom inte vill ha däcket kvar. Och sedan det som egentligen är problemet, småsaker som spik, skruv mm tippa INTE ut det på backen. Ställ det gärna åt sidan.



Vi skall försöka göra lite bättre för er som har småsaker så ni kan tippa det i plåtlådor eller badkar, förresten är det någon som har gammla plåtbadkar till övers så ställ gärna dit dom.



Vi fortsätter med insamlingen så får vi se hur länge.



Tack igen alla ni som kört dit skrot.



Mikael Stark

#47 - - Fiskeligan:

Nu är tabellen för fiskeligan uppdaterad se löa fiskevårdsområdes hemsida:



http://www.bergslagen.com/loafvo/



Sekretariatet

#48 - - en som undrar:

hejsan undrar om det är någon löspub i juli? tycker att det har varit lyckat de andra gångerna så ja hoppas på det..

#49 - - Eva Österberg:

Jag vill bara tacka alla mina vänner, det är bara att slå en signal så ställer ni alltid upp om ni bara kan, det spelar ingen roll om det gäller hundvakt, stjutsar, plogning, trädgårdsarbete, motorhaverier på div. fordon, cykelrep. takomläggning och mycket, mycket mer, ingen nämd men heller ingen glömd. Tack för att just ni finns ni är min trygghet och är guld värda, hoppas ni förstår det.

Kramar från Eva

Till top