Klotterplank Januari 2018

 
Forum för Diverse Debatt Hälsningar Annonser & Byhistorier
#1 - - Anonym:

#31 - 2018-01-01 @ 13:09:02 - Postlåda:
Brev som läggs på lådan i Löa tar extremt lång tid på sig att komma fram till mottagaren. Även sommartid så det har inte nåt med sandningens vara eller icke vara att göra. Jag vet fler som upplevt samma problematik. En annan plats och en diskussion med posten kanske inte vore helt fel. Är det nåt byalaget kan ta tag i?

#2 - - Anonym:

#32 - 2018-01-02 @ 10:58:53 - anders persson:
Den gula lådan vid cafet står inte på nån allmänning utan den står på samfälld mark S:5. Mitt förslag är att vi talar med postnord om att få flytta lådan ut till busskuren vid rv 50! Då slipper vi sandning och plogning och det borde även enklare för chaffören när han/hon skall tömma lådan.
Med vänlig hälsning Anders persson

#3 - - Lars Elvenäs :

I mitt tycke bra förslag Anders

#4 - - Hembygdsföreningen:

HAR DU ANMÄLT DIG TILL MÅNDAGENS FRAMTIDSMÖTE DEL2 I BYGDEGÅRDEN?
Vi behöver veta hur många av oss i Löa med omnejd som kommer till mötet, för planeringen av mötets skull. Alla är inbjudna! Föreningen bjuder på fika och tilltugg. Måndagen den 8 januari, kl 18.30 i Bygdegården. Helgerna är då över och vardagen har återvänt. Framtidsmötet handlar om att vi gemensamt tar ansvar för att Löa fortsätter vara en blomstrande, attraktiv och hållbar bygd! Så kom, gammal som ung, nyinflyttad som boende i byn sen generationer tillbaka! Ditt deltagande har betydelse!!! Välkomna!

Anmälan e-postas till loabygd@outlook.com eller sms:as till 0709-464293 senast lördag den 6/1. Tack!

#5 - - Alf Östannor:

Ett bra förslag ang. postlådan vid busshållplatsen, det är bara det att postbilen kommer norrifrån, och då måste han vända eller backa för att tömma lådan i Västra Löa efter G:a vägen.

#6 - - anders persson:

tack för din synpunkt Alf! men lådan här i västra Löa tömms bara på förmiddagen av ordinarie postbil. så det är bara lådan som sitter vid kafet som tömms kl 16.00 och då kommer lastbilen från rätt håll :-)
Med vänlig hälsning Anders Persson

#7 - - Kenth Söderlöf:

Har det här blivit ett problem nu? Hur har det gjorts tidigare?Brevlådan har väl stått där i flera år?Jag tror inte post nord vill ha så många låder på riksvägen.

#8 - - Anonym:

Nej Kent du har rätt, det är nog ganska farligt att ställa gula postlådan PÅ riksvägen. Smått riskabelt att både lägga i och tömma lådan då. Tanken är nog att ställa postlådan BREDVID riksvägen dvs vid busshållsplatsen.
Problemet uppstod nog när kafet stängde vintertid. Tror jag iaf då dom tidigare betalade för att kunderna inte skulle trilla omkull.

#9 - - Carl-Eric Persson:

Hej alla brevlådevänner.

Har försökt att ta reda på vad Postnord kan göra.
Att flytta gulalådan vidare mot Östra Löa är otänkbart eftersom det skulle bli längre att köra. Tidsschemat är redan så tajt för lastbilschauffören att han inte alltid hinner till Hallsberg i tid för att tömma sin post. Därav att brev ibland kommer senare än vad som är tänkt.
Att flytta tillbaka lådan till R50s busshållplats är heller inte möjligt av trafiksäkerhetsskäl.

Har pratat med Lantbrevbäraren Thomas Arvidsson och regionchefen Joakim Qvist för att hitta en lösning som inte innebär att lådan tas bort. En flytt kan vara möjlig till missionshuset. Joakim Qvist tror att det kan ta mer än en månad.
Flytten skall nämligen godkännas av Post och Inrikes-verket.

Antalet brevförsändelser minskar drastiskt i Sverige. Det är idag mycket få brev som läggs på i lådan. Bråkar vi för mycket tar Postnord chansen att ta bort lådan.


Med vänlig hälsning
Car-Eric Persson

#10 - - Anonym:

När öppnar Bastu.

#11 - - Inger:

Ja, Kent, du har rätt. Problemet är inte postlådans placering.
Upprinnelsen till frågan handlar helt enkelt om den svåra halkan.Fotgängare kunde för några dagar sedan inte ta sig fram till postlådan för att lägga in brev från framsidan.
Det var glashalt framför Å-kaf´et och fram till riksvägen via bron. Gångtrafik via riksvägen innebär en stor fara för gammal och ung pga den snabba trafiken. Nu börjar snart skolorna igen, och gångvägen över den gamla bron till busshållplatserna måste säkras med sandning och plogning vid behov och betalas. Vilket forum i byn skall lösa problemet eller måste kommunen kopplas in?
"Hon med apostlahästarna och utan dator =senil"

#12 - - Hembygdsföreningen:

Framtidsmöte imorgon, måndag 8/1, på Bygdegården.
Anmälan e-postas till loabygd@outlook.com eller sms:as till 0709-464293 senast idag, lördag den 6/1. Tack!
VÄLKOMNA!

#13 - - Kalle Söderlund:

Gällande postlådan. Tycker att ytan runt stolpen borde vara plogad och sandad. Är det inge även en busshållsplats för skolbarnen där? Om det är det så är väl snöröjning där ett måste.

Är ju även mycket folk som går över bron så det borde snöröjas där. Kan väl inte kosta många kronor per år attubderhålla den, är väl bara att höra med Forsberg. Vem som betalar har jag ingen aning om:)

#14 - - Lars Elvenäs :

Grattis Kalle jag tror du toppar årets mest diffusa inlägg ,tycker om just runt stolpen. Mvh Röd Poker (

#15 - - Kalle:

:) den bjuder jag på.. Vill ju aktivera alla så att ni får fundera lite :) Röd poker!

#16 - - Jonas Arvidsson:

Isen på Löa IP är nu fixad igen. Passa på att åka så mycket ni orkar 👍

#17 - - Anonym:

Är det någon i byn som saknar sin hund? Ganska stor svart med ett beigt halsband samt ett rött hänge.
Eva Dam.

#18 - - Mattias Borensjö :

Hej. Angånde plogning/sandning vid postlådan och bron. Så ser jag till att det blir plogat och sandat där. Är det någon som vill hjälpa till med att betala för det så går det bra att höra av sig till mig. Angånde bron så får jag inte köra på den enligt mitt försäkrings bolag (länsförsäkringar) då den ej är besiktad för tyngre trafik enligt dom, så skulle det hända nå så får jag stå för hela kalaset själv. Men går väl att göra undantag.
Mvh Mattias borensjö
Tel: 070-4088569
Mail:Mattias.norrbyentreprenad@gmail.com

#19 - - Kenth Söderlöf:

Hej jag tycker bloggen ska ta bort att man skriver anonymt det blir ju larvigt att man inte kan stå för sina åsikter offentligt. Den som har skrivit anonymt måste väl tillhöra en syförening där märker man ju ord.mvhKenth

#20 - - Löa Sportklubb:

Hej bastubadare!

Bastun är öppen på fredagar för alla, börjar kl. 15:00 för damer, herrar 17:00 och mixed från 19:00. Avgift är 20 kr för medlem i LSK och 30 kr för övriga. Sedan kan man hyra bastun övrig tid för 150 kr, kontakta Micke på 30012 eller Johan 0764-183392. Bastun finns vid idrottsplatsen.

Det sportklubben håller på med finns detaljerat på hemsidan löask.se (det skall vara ett ö inte o) och välj menyvalet "Mer".
Där finns också tider, avgifter och kontaktpersoner för resp. aktiviteterna. Se också länkar i menyvalet för Löabloggen.

Bastukommittén

#21 - - Blogred!:Hej Kenth
Vi väljer - av samma skäl som du nämner - att ej konsekvent ta bort ”anonyma” inlägg, då de anonyma inläggen ALLTID bör ses som mindre ”seriösa”.

Är ett inlägg däremot allmänt ”stötande” eller riktade som ”angrepp mot enskild person” så tar vi självklart bort dem - du som känner dig ”personligt kränkt” av ett inlägg, kan behöva tala om det för oss (070-35 44 199). Det har dessvärre hänt vid några tillfällen...

I många fall har det varit heta diskussioner på bloggen, men när person själv svarat direkt på en åsikt, har vi ansett att någon ”moderering” ej verkat vara nödvändig.

Så...en stort eloge (beröm) till DIG som oftast väljer att sätta ditt namn på dina inlägg!

//Blogred!

#22 - - Löa sportklubb:

Må bra gympan startar torsdag 25/1 kl. 19 i Bygdegården, kafé-delen.

Välkomna!

Eva Persson

#23 - - Anonym:

Hej! Stort tack till Mattias som sandat och plogat, även om de är för jäkligt att du ska behöva göra det gratis.. men det är väl det som löa är känt för, alla vill att någon annan gör allt men allt ska vara gratis.
Men Mattias skit i grönabron broddar finns att köpa på Dalvik (tyvärr är dem ju inte gratis)

#24 - - Camilla Söderlöf:

All heder åt Mattias!👍 Men ersättning kommer nog att lösa sig då denna by är full med otroligt driftiga o iderika människor. Ett alternativ kan ju kanske vara att man tex skriver ut ett swish-nummer här på bloggen där alla som vill kan lämna ett ekonomiskt bidrag för sandning o plogning.

För att ha en sån levande by som Löa så krävs det eldsjälar som jobbar ideellt o att man skänker nåt, betalar medlemsavgifter, gör nån praktisk tjänst utan betalning, deltar vid byggnationer/målning, leder nån aktivitet etc etc.
Det är ju valfritt vad man själv vill göra eller skänka. Alla är inte intresserade av att vara med o jobba ideellt o ev skänka saker o det ska man respektera.
Själv är jag tyvärr ingen aktiv föreningsmänniska men jag beundrar verkligen alla ni som är engagerade o jobbar för att Löa ska vara en levande o aktiv by!! Tänk att vi har en skola,dagis,fritids,styrketräningslokal,idrottsplan,bygdegård med aktiviteter som volleyboll ,gympa ,pingis,barngympa,festliga tillställningar mm mm. Det är mäkta imponerande o det är nog just det som gör Löa till en attraktiv by att bo i.

#25 - - Alf Östannor:

Tänk att en liten undran kunde medföra så mycket gott.

#26 - - Johan Persson:

Angående plogning och sandning kring bron och postlådan så vill jag tacka Mattias för det jobb han gör!
Dock tycker jag inte det är något han ska behöva göra gratis.
Vi är några i byn som inte är med och betalar till vägsamfälligheter men nyttjar vägarna, det kanske kan vara en kostnad vi kan täcka?
Som Anders P skrev är marken en samfällighet (Västra Löa S:5) vilket borde betyda att det är Västra Löas vägsamfällighet som står som ansvarig förvaltare.
Om vägsamfälligheten eller Mattias skulle kunna redovisa vad den årliga kostnaden är (på ett ungefär) för sandning och plogning av området kring bron så kanske vi kan få ihop en grupp som frivilligt kan tänka sig att dela på denna kostnad?
Min tanke är att vi betalar in en slant var till vägsamfälligheten som i sin tur lägger in det som en del i det övriga underhållet av vägarna.
Låter det som en väg framåt?

#27 - - Ingela Stark:

1) Föreslår att vi varje år samlar in pengar till sandning m m av bron.
2) All heder åt Åsa o Lars Arvidsson som ser till att det finns is på rinken.

#28 - - Katarina:

Adriana erbjuder en kurs i att mjölksyra grönsaker.
Plats.:Å~Kafét i Löa
Den 23 jan kl 17.30-21
Eller sön den 28 jan kl 12-15.30
Pris 450 kr inkl fika.grönsaker och burkar.
Anmäl dig till Adriana på mailadress
bgfab@telia.com
Har du frågor ring Adriana tel:070 210 69 39
Välkomna.😊

#29 - - Klas och Gun:

Hej!
Ellen har tappat sitt busskort,kan ligga någonstans vid gymmet då vi var och tränade igår kväll,tacksam om någon som ev hittar det hör av sig till oss!
Tfn 0736740418 Ellen (Jonis flickvän)

#30 - - Katarina:

Tel nr till Adriana är fel. ska vara 070 210 69 59

#31 - - Linn sander:

Jag håller helt med Johan! Ser att detta är en av de samfälligheter vi är med i och alla vi som är med har olika andelstal så absolut att Mattias ska ha betalt för sandning och röjning. Vi betalar gärna bara vi vet vad och vart 😀 Mvh Linn o Fredrik Stenhagabor

#32 - - Anonym:

Godmorgon,
Apropå brevlåda och sandning/plogning...

- Flytta in lådan - till typ ”skolan”. Den töms sen av ordinarie posttur (Thomas) vid lunchtid.
- Plogning av bron sker ”endast” med fyrhjuling - mot ersättning.

Tobbe Lie

#33 - - Kenth Söderlöf:

Varför lyser det inte på hyttan längre??

#34 - - Sara :

Hej!
Imorgon börjar barngympan igen i lokalen. Ingång på högra sidan. Enda kostnaden är medlemskap i Löa Sportklubb.
Barn födda 2013/2014 kl 17,30-18,15
Barn födda 2011/2012 kl 18,15-19,00
Välkomma!
Mvh Sara o Alicia

#35 - - Daniel Gunnarsson:

Hej!
På torsdag den 18 jan kan ni som vill få era skridskor slipade mellan 17-18. Kom ner till plan!
Hälsningar Daniel

#36 - - Ingrid:

Hej!
Är det någon som har en kanot "liggande" att sälja?
Undrar
Ingrid Wieselgren

#37 - - Ingrid:

Ring i sånt fall gärna 070 270 28 40 glömde jag skriva :-)
//Ingrid

#38 - - Linn Sander:

På söndag 21/1 kl 15-17 är det julgransplundring i Navet i Stråssa. Farbror Tord spelar och Tomten kommer på besök. Varmt välkomna stora som små!

#39 - - Fanny Ardesjö:

Tips till alla föräldrar och barn!

Babblarna - Den första musikalen kommer till Lindesberg den 3 mars kl. 14.00.

http://lindesbergarena.se/10/lindesberg-arena/babblarna---forsta-musikalen.html

Babblarna – Första Musikalen har spelat för utsålda hus över hela Sverige. Musikalen om Babblarna har blivit en stor succé och fått lysande recensioner. Under hösten och hela 2018 beger sig Babblarna ut på stor Sverigeturné.

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

#40 - - Babba:

Är det någon hjälpsam som kan köra upp skidspår med spåraggregat runt Uddnäs? Jag visar gärna var jag brukar ha spår. Sen är alla välkomna att ta en runda.

#41 - - Jarek:

Hej alla MC knuttar.
Det finns några platser kvar på bussen som åker till MC mässa i Gtb. Priset är 400,- för t.o.r, intrede och fika på bussen. Bussen går från Örebro på fredag den 26. vid 7.oo. Hemresa ca 17.oo från Gtb. (tror jag) För de som vill bara åka till Gtb, (kanske bara för att handla m.m) men vill inte gå på MC mässa kostar resa 320,-
Vid intresse ring: 30105 (jobb) 30106 (priv) eller 0705458156

#42 - - LÖA SPORTKLUBB:

ÅRSMÖTE
Årsmöte med Löa SK
Torsdagen den 15 februari kl. 18
i Å-kafe´t
Vi bjuder på smörgåstårta
VÄLKOMNA

#43 - - Åse:

Hatten av för den som plogar vita stigen så fint!